[]

biraz sıkıntılı bir iş değişikliği

herkese merhaba,

hali hazırda şartları fena olmayan bir şirkette çok da tatmin olmadığım bir pozisyonda mühendis olarak çalışıyorum. dünya çapında iş yapan başka bir şirkette, seveceğim bir işi yapmak üzere de anlaştım. mevcut şirketim hakli olarak ihbar süresini kullanmak istedi. 4 hafta diye anlaştık ve ben karşı tarafa bunu bu şekilde bildirdim. fakat istifamın ertesi günü çok hoşnut kalmadığım bir tepki gördüm yöneticimden ve şirkette ortalığı ayağa kaldırdım. bir an önce gitmek istediğimi söyledim. yöneticim okey gidebilirsin dedi. fakat İK ihbar tazminatını öde öyle gidebilirsin diyor. mevzu para değil bu arada, ödeyip çıkabileceğim bir meblağ. ben karşı tarafa bunu nasıl anlatabilirim? anlatayım mı? direkt buraya parayı basıp karşı tarafa hiç bir şey anlatmamak da olmaz diye düşünüyorum bir yandan. diğer taraftan da acaba kıllanırlar mı ve ortada sözleşme yokken biz vazgeçtik diyebilirler mi? daha önce tecrübe yaşamış veya fikir paylaşmak isteyen arkadaşların önerilerini bekliyorum


 
yöneticin ne yaptı tam olarak?
hakaret vs ettiyse bunu kullanabilirsin.

aksi taktirde zaten öteki tarafla anlaşmışsın. gerçek ihbar süren neydi? iş arama iznin falan var günde 2 saat. her gün 2 saat önceden işten çıkabilir ya da bunu birleştirebilirsin.

karşı tarafa anlatacak bir durum yok ihbar sürenin sonunda orada işe başla ya da bir zarf at ben haftaya gelebilir miyim diye.

kurumsal şirketse yok ya canım gerek yok diyeceklerdir ama denemeye değebilir. ama yaşadıklarını anlatma.

bana ihbarımı ödeyerek erken gitme şansı sunuyorlar ne yapayayım diyebilirsin.
  • ozdek  (19.11.19 21:24:29) 
yeni sirketi baglamaz. ben olsam eger sikinti cikartiyorlarsa parasi neyse verir uzarim, eger para sikintisi yok ise yeni sirkete soylemem biraz kafa dinlerim, kendime zaman ayiririm. zira yeni sirket her zaman insani strese sokar, oncesinde dinlensen iyi olur.


  • cooperr  (19.11.19 21:57:28) 
bende şurada film koptu: "4 hafta diye anlaştık. fakat istifamın ertesi günü çok hoşnut kalmadığım bir tepki gördüm yöneticimden"

burada 4 hafta olarak anlaşılan mevcut işyeri değil mi?yönetici de o işyerinin yöneticisi olduğuna göre ne oldu ki istifanın ertesi günü? mobbing-hakaret tarzı bir şey geldi ilk aklıma. buna maruz kalınca da 4 haftayı beklemeden çıkmak istediniz. böyle mi?
  • laptu  (19.11.19 21:59:22) 
arkadaşlar hakaret vs öyle bir durum değil. zaten gidiyorum demişim, şafak sıkıştırmış, gereksiz baskı çekecek durumda değilim. karşı tarafa üslubuyla konudan bahsetmezsem ve hiç bir şey olmamış gibi 4 hafta sonra gidersem ve bana neden erken ayrıldığımı sorarlarsa o kötü olur mu acaba diye çekiniyorum. yoksa ben de hiç bir şey söylemeyip buraya parasını verip ayrılma taraftarıyım. diğer yandan da konudan bahsedersem ve benimle alakalı olumsuz bir imaj yaratırsa diye de endişem var.


  • gol haberi mi var  (19.11.19 22:14:47) 
Mevcut işyerinden erken ayrılırsanz yeni yerden bunu saklamayın. Zira eski şirket sgk çıkışınızı yapacağı için yeni şirket erken çıktığınızı görür. Dürüst olmakta fayda var. Erken ayrılmam konusunu tekrar konuştuk ve ayrıldım diyebilirsiniz. Gerçek sebebi bilmek zorunda değiller. Bu arada iki iş arasında minimum 1 hafta ara vermenizi tavsiye ederim. Mümkünse 2.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (19.11.19 22:35:05) 
Bir de yeni yerden şimdi ayrılıp 1 ay sonra yeni işe başlarsanız sgk çıkışınızın 1 ay önce yapıldığını görürlerse ‘bize ihbar süremi kullanıyorum demişti meğer ihbar süresi kullanmamış yalan söylemiş‘ diye düşündürürsünüz.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (19.11.19 22:37:06) 
ihbar süresini çalışmama gerek kalmadı deyip geç. anlaştık ik ile dersin.

ancak bence yarısını ödemeyi teklif et. ne kurtarsan kâr :) şirketler ihbar süresinden feragat edebilirler. sonuçta çalışsan hem maaş alacaktın hem de parayı ödemeyecektin. aslında ödeyeceğinin iki katı gibi kaybın var. sen de açıkça söyle, yarısında anlaşalım de. iş arama iznin de olduğundan zaten tam 4 hafta çıkmaz çalışacağın süre. toplu kullanabilirsin iş arama izinlerini.
  • prodeq  (20.11.19 09:21:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.