[]

ingiltere master başvurusu - eğitim danışmanlık firması ?

sevgili dostlar,

ingiltere'de master başvurusu yapacağım. bir üniversitenin kendi portalından başvuruyu neredeyse sonlandırırken türkiye'den bir acente ismi gödrüm üniversite portalında. acenteyle iletişime gectim. siz belgelerin hepsini bize gönderin biz başvuralım yerinize siz sakın bireyesel başvuru yapmayın yoksa biz size yardımcı olamayız dediler. bu arkadaşlar da ücretsiz hizmet veriyorlar.

şimdi kafamdaki senaryo şu, muhtemelen bu kurum üniversite ile yaptığı başvuru sayısına göre para alıyor o yüzden benim bireysel başvuru yapmamı istemiyor. ancak ben başvuruyu vs bunların eline bırakırsam savsaklayıp başvurumun güçsüz olması, ne bileyim atlanması, şimdi değil de ileri tarihe kalması (geç iletmeleri) falan gibi durumlar olabilir mi acaba ?

kendim başvuruyu yapıp geçsem mi bireysel olarak. bunların bana ekstra katkısı ne olabilir ?

bilgisi olan yazabilir mi ?

 
ben ingiltere'ye giderken kendim başvurmuştum, ilk red gelmişti sonra kabul gelmişti. olayı çözemeyince e-posta atmıştım okula, cevap vermemişlerdi. sonra böyle bir aracı kuruma gittim, hemen cevap aldılar. ilginç gelmişti tabi.

bir sıkıntı olacağını sanmam büyük ve anlaşması çok bir kurumsa.
  • passion rules the game  (18.11.19 09:48:07) 
Bizim okul bireysel başvuru almıyordu Türkiye'den, mecbur anlaşmalı kurum üzerinden başvuruyorduk.


  • heritage  (18.11.19 11:21:36) 
bir arkadaşım dediğiniz sorunu yaşayıp sonra kendi başvurmuştu. Kurum geç göndermiş falan.

Ama ben British Education Bureau ile (istiklaldeydi, 2014 yılında...) başvurmuştum, yani aslında belgeleri ben topladım, çevirileri ben yaptırdım, onlar sadece online portala girişleri yaptılar ki ben de yapardım ama tabii insan hayatında öyle bir şeyi 1 kere yapınca korkabilir, onlar biliyor.
Vizeye verilecek belgeler konusunda sözde yardımcı oluyorlar ama mesela İngiltere hükümetinin 85 sayfalık bir kılavuzu vardı tier-4 visa için, ben onu okumuştum bürodakilerden daha çok şey biliyordum :D yani bunları okumayıp armut piş ağzıma düş diyenler veya ekşide "greencarda başvurdum amerikaya nasıl gidiyoruz şimdi" diyen aratma özürlüler için o bürolar :D

sen kendi araştırmanı yap, soracağın şeyler varsa üniversitenin birimleriyle kendin iletişime geç ama başvuruyu büroyla yap istersen.

edit: "başvurumun güçsüz olması" demişsin aklıma geldi, valla motivation letter'ı falan da ben üniversitedeki hocamla yazmıştım. Şimdi o tür bürolar buna yardımcı oluyor mu bilmiyorum ama, yani onlar sadece aracı. Yine her şeyi sen yapıyorsun.
  • nhk ni youkosu  (18.11.19 11:34:33 ~ 11:37:21) 
bu firmalar başvuru bazında bir kazanç sağlamıyor. ama oldu da acente üzerinden başvurdun ve kabul edildin. ona göre üniversiteden bir miktar para alıyor. sana giren çıkan bir şey yok, zaten ücretsiz. avantajı ne olabilir, belki bu firmaların üniversitelerle anlaşmalarından dolayı kotaları vardı, o sayede sokabilir. dezavantajı ise dediğin işi savsaklayabilirler, geç yollarlar. benim bir arkadaş bu işte çalışıyor. ankara'daysan istersen şirket bilgilerini veriyim bi görüş.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (18.11.19 19:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.