[]

nusret

bu adam nasıl ilk restoranını açmış? sonraki süreci az çok biliyorum da bir garson olarak restoran açacak parayı nasıl bulmuş? şu anda garsonlara iyi para ödüyordur sanırım. onlar da o kadar kazanabilir mi?




 
Milyarder Ferit Sahenk yatirimci oldu (Garanti Bankasi ve Dogus Oto'nun yonetim kurulu baskani), Nusret'i egitim icin Arjantin'e gonderdi, mekan ve tanitim icin butce verdi. Hala Nusr-et'in hisse sahibi.


  • crown  (16.11.19 20:49:09 ~ 20:50:29) 
Nusret günaydında çalışırken şahenk ile tanışıyor. sonra olanları yazmış zaten arkadaş.


  • a darkness coming  (16.11.19 20:53:24) 
nusret nakit olarak bir şey koymadı sanırım. o zaman sadece restoranı işletmek için birine fazla hisse vermemiş mi? çünkü amaç günaydın gibi bir yer açmaksa bilmiyorum nusret olmadan da birçok şey yapabilirdi ferit şahenk.

ayşe arman röportajını okudum. ferit şahenk restoran kurulduktan sonra %50'sini satın almış diye anladım ben. başta o yok sanırım.
  • black mamba  (16.11.19 21:01:31 ~ 21:02:03) 
Nusret Nusr-Et açılırken %30-35 hisseye sahip zaten, 51 hisse Şahenk’in kalanını da başka bi elemana aitti ama ismini unuttum.


  • angelus  (16.11.19 21:02:57) 
haftalık 2k dolar amerikada ödediği paraymış. Benim bildiği yatırım almadan türkiyeden gidiyor dönünce açıyor dükkanı.


  • bahoho  (16.11.19 21:06:56) 
Garsonları asgari ücretten biraz fazla alıyor ve çalışma şartları çok iyi değil diye duydum (arkadaşın arkadaşı).


  • plutongezegendegilmi  (16.11.19 21:23:11) 
bahaho+1

Garsonlar tip ten kazanır
  • ikcı  (16.11.19 21:47:15) 
Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin'de kasapları ve restoranları gezen Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır.

Türkiye'ye döndüğünde aynı işyerinde çalışmaya devam eden Nusret, bu deneyimleri işine aktarmayı başarmıştır. 'Lokum', 'Ceviz', 'Kafes' gibi ğişmiş et türlerini ilk kez kendisinin yaptığını iddia eden dünyaca ünlü restoran sahibi, bu kez yeni deneyimler için Amerika'ya gitmeyi kafasına koymuştur. Zor şartlar altında aldığı üç aylık Amerika vizesinin ardından New York'un en bilindik dört restoranında para almadan çalışmış ve yaptığı mönü New York Times'da yayınlanmıştır.

Türkiye'ye yeniden döndüğünde bu kez işsiz olan Nusret, kendi iş yerini açmak için çabalarına başlamıştır. Kendisine eski bir arkadaşı olan Mithat Erdem'i melek yatırımcı olarak seçen genç girişimci, arkadaşıyla beraber ilk restoranın temelini atmıştır. Arkadaşından aldığı parayı 5-6 ay içerisinde geri ödeyen Nusret, borcunu ödedikten sonra yoluna bir süre tek devam etmiştir.

2009 yılına kadar tek olarak devam ettiği işletmesine, 2012 yılı itibariyle Doğuş Grubu ortak olmuştur. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığını, şu an ise 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı etleri yemek için yurtdışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluk olduğunu ifade ediyor

www.aksam.com.tr
  • mutlu yillar sana  (17.11.19 10:03:13 ~ 10:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.