[]

7-8 aylık sokak kedisi eve alışır mı?

Binamızın önünde birkaç kedi var, yavruyken alttaki komşu getirmişti. Binanın küçük bir bahçesi var, orada büyüdüler. Eşim de bir süredir kedi istiyor, geçen yıl evlendiğimizde 9 yıldır baktığı kedisini ailesi bırakmak istemediği için ailesinin evinde bıraktı, iki haftada bir o kediyi de görüyoruz ama evimize de bir kedi istiyor. Sokaktaki kediyi alalım eve istedim ben de ama sokağa alıştığı için eve uyum sağlayabilir mi?




 
Sanmam. Ona bu kötülüğü yapmayın


  • birmilyonunvarmi  (15.11.19 23:16:03) 
İnternette kedi sahiplendiren bir sürü site var. Onlardan beğendiğiniz bir tane seçin, hemen alırsınız. Yetişkin, kısırlaştırılmış, cins veya sokak kedisi, huyu suyu belli kediler bulabilirsiniz. Sokaktan alırsanız biraz travmatik çocuklar oldukları için ne zaman nereyi ısırıp tırmalayacakları, neye kızıp nereye işeyecekleri belli olmayabiliyor.


  • i ve been mistreated  (15.11.19 23:37:39) 
O aylardaki kedi çok zor uyum sağlar, elbet çıkmak ister. Arkadaşın dediği gibi İnstagram sayfalarında yüzlerce öyle güzel bebekler var ki, onlardan birini alın bence de.


  • Cremisi  (15.11.19 23:45:38) 
Bizimkini annesi bırakıp gitmişti, aldığımızda 3 aylıktı ona rağmen ne zaman evde tutsak tüm ev serbest olsa bile agresifleşiyor ne zaman bahçeye salsak sokakta gezmesine izin versek hayvan rahatlıyor, hafifliyor resmen.

Ama diğer yandan anneannemlerin bahçesinde bi sokak kedisi bakıyorduk, yaşını net bilemiyorum ama 1-2 var sanırım, hayvan ne zaman kapıyı açsak içeri kaçıyor koltuğa oturuyordu. Geri dışarı çıkmak istemiyordu yani :D Sanırım karakter meselesi, bilemedim :D
  • superfluid  (15.11.19 23:46:13) 
i've been mistreated haklı. özellikle siz hayatınızda ilk defa bakacaksanız huyu suyu belirsiz olduğu için zor bir kedi çıkarsa uyum sağlamakta zorlanabilirsiniz.

www.instagram.com Seçkin Hanım'ın sayfasını incelemenizi öneririm, güvenilir bir hanımdır. belki üç patili veya tek gözlü bir tane sahiplenip sokakta yaşamakta çok zorlanacak bir hayvan alarak ekstra sevap işlemeyi de düşünürsünüz. yarı engelli kedilerin bakımının engelsiz kedilere kıyasla ekstra bir zorluğu olmuyor.
  • bir garip melek  (15.11.19 23:54:25 ~ 23:55:01) 
Alışır. En kötü tekrar aynı yere bırakırsınız.


  • ycaycayca  (16.11.19 00:01:51) 
Merhaba, bir tanıdığım kedisi var, ev kedisi erkek ve kısır. Artık ekonomik koşullar gereği babasıyla yaşamaya başladı ve babası istemiyor. Kabul ederseniz.


  • rumpleteazer  (16.11.19 10:48:28) 
tabii ki alışır.
ama siz "bir kere miyavlamasın, dışarı çıkmak istemesin, gelsin battaniyeye yatsın hemen" diye beklerseniz, hiçbir kedi o şekilde bir yere alışmaz.

cevapları biraz abartılı buldum.
beş tane kedim var, beşi de sokaktan.
üç kedim öldü, onlar da sokaktandı.
çevremde de onlarca sokaktan eve alınıp sahiplenilmiş kedi var.

tam tersine hayat kurtarmış olursunuz.
üç beş kere dışarı çıkmak ister, bir iki miyavlar en fazla.
sonra zaten unutuyorlar, bulundukları ortama uyum sağlıyorlar.
hayvan asfaltlarda ve çöp konteynerlerinin üzerinde, karda kışta bırakılınca özgür oluyor diye bir şey yok.

kediler sosyal hayvanlar, evde sizinle yaşamaya ve size alışır.
zaten kediyi almadan sokakta biraz vakit geçirirseniz huyu suyu da anlaşılır, kanınız ısınırsa alırsınız.
önüne mama koyarken bile hırlayan bir kediyi alacağınızı sanmıyorum.

kedi sahiplendiren sitelerdeki kediler cins olmadıkları sürece, zaten sokaktan alınıp tedavi edilmiş vb. kediler oluyor.
ayrıca cins kedi alırsanız, hem ömrü kısa olur, hem de hastalıklarıyla ve sorunlarıyla başa çıkamazsınız.
tam kış öncesi alın şirin bir sokak kedisini, olsun bitsin.
alışmaz diye bir şey yok, gayet kolay alışır.
mesele ortam değişikliği zaten, yani başka evden gelen kedi de eve alışma süreci yaşar birkaç gün.
hiçbir kediden eve gelir gelmez kucağınıza çıkıp oturmasını beklemeyin.
  • blatta hiberna  (16.11.19 11:02:20 ~ 11:03:55) 
@blatta +1
Bence alışır ve sokakta kalmasından bin kat iyidir. Yaklaşık 6 aylık sokak kedisini gecen hafta karsı komşuya sahiplendirdim.
Kediyi teslim ettiğimde yeni ailesinin peşinde nasıl koştuğunu aşagıdan izleyebilirsiniz.

www.instagram.com
  • surprise  (16.11.19 22:10:17 ~ 22:12:26) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim, iki farklı görüşe de katılıyorum. Sokağa alışmış olan kediyi eve alarak özgürlüğünü kısıtlıyoruz, belki bir süre mutsuz oluyor fakat sokakta da yitip gidiyorlar. Bahsettiğim kedi alt komşumuz tarafından üç kardeşiyle birlikte getirilmişti. Kendisi ana okulunda çalışıyor, oradaki bir yetişkin kedi yavrulamış, bir süre ana okulunda bakmışlar fakat velilerden bir kısmı istememiş. Komşumuz da anneleriyle birlikte binaya getirmek zorunda kaldı. Kedilerden birini araç ezdiğini biliyoruz, diğerine ne oldu bilmiyoruz. Bu kedilerden önce de yine çok sevdiğimiz bir kediyi araç ezdi. Bunları da düşününce blatta hiberna ve surprise'a da hak veriyorum.


  • tiny toon  (16.11.19 22:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.