[]

Aralık sonu Berlin

26-27-28-29 aralıkta berlinde heryer kapalı mı olur? yapacak bir şey bulunmaz mı?




 
2 sene önce o tarihlerde oradaydım, noel pazarları çok güzel oluyor. Sadece 1 ocakta mağazalar filan kapalıydı o kadar.


  • lallala  (15.11.19 19:26:59) 
Götün donar. Kışın Avrupa pişmanlıktır.


  • japon askeri  (15.11.19 20:40:58) 
Leş gibi oluyor buralar.
Christmas'ta buralar güzel ama sonrasında bütün şehir havai fişekler yüzünden barut kokuyor ve ortalık çöpten geçilmiyor. Ben 3 senedir burada yaşıyorum ama yılbaşı tatilinde İstanbul'a geliyorum buradan kaçmak için. Düşün artık.

  • chitosan  (15.11.19 21:48:44) 
iki ayrı kutupta yorum geldi. tam olarak ne düşünmeliyim?


  • whatdreamsnevercome  (16.11.19 16:49:45) 
Yani her yer kapalı olmuyor, bütün cafe, restoran ve magazalar açıktı. Soğuk öyle kuzey ülkeleri gibi dışarıda duruşmayan bir soğuk değil, tabii sıkı giyinmek lazım. Ben bir de avrupa'da noel pazarı olayını çok sevdiğimden her köşede sıcak şarap içmek, bir şeyler atıştırmayı çok severim. 4 günde sıkılmazsınız yani, biz her yeri gezmeyi bitiremedik bile. Tek ölü gün 1 ocaktı, aynen yerlerde yılbaşından kalan içki şişeleri filan ama o da normal.
Bir de içindeyken kıymetli gelmiyor herhalde, 8 sene milano'da yaşayıp ayy yılbaşını hayatta burada geçirmem dedim ve hep istanbul'a döndüm, döndüğümün ikinci senesi yılbaşını geçirmek için tatile milano'ya gittim :)

  • lallala  (16.11.19 23:39:55 ~ 23:40:21) 
Noel pazarlari 23 Aralik aksami Almanya´nin neredeyse her noktasinda kapanir. Üc bes istisna haricinde. Noel pazari ve sicak sarap icmeli bir tatil beklemeyin. Dondurucu soguk olabilir, disarida cok uzun vakit kalamayabilirsiniz.

Ne yapmak istediginize bagli. Muzeler acik olur, hepsinin sitesinde hangi gunler kapali olacagi yazar. Bar, dans etmek etmek icin mekan ariyorsaniz o da bulunur fazlasi ile, restaurantlar da kapatmaz. Hatta noel vakti de acik olani bulunuyor, cunku klasik aile yemeklerini, brunchlarini restaurantta kutlayan cok insan var.

Noel(24,25,26 Aralik) ile Silvester(yeni yil gecesi) arasinda birkac gerizekali disinda sokakta fisek patlatan olmaz ki. Havai fisekleri yeni yil gecesi patlatiyorlar. 26 Aralik en olu gunu olur tatilinizin. Muhtemelen sehrin yarisi hala ailesinin yanindadir.
  • buf-e kür  (16.11.19 23:59:59 ~ 17.11.19 00:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.