[]

aldatılıyorum hissiyle baş çıkma

Bir önceki ilişkim kopma sürecinde erkek arkadaşımın başka birisi ile sevgili olmasıyla sonlanmıştı. Biri olduğunu hissetmeme rağmen somut kanıtım yoktu.

Geçen sene bu zamanlarda gerçekten bana çok değer verdiği belli olan ve bana emek veren biriyle bir şeylere başladım. İki ilişkimin arası aşırı yakındı ve ona iyi olmadığımı beni anlamasını söylüyordum. Çok sabır gösterdi. Benden hiç iyi şeyler görmese de hiç kötü davranmadı. Ama benim bu huysuzluklarımın ve tavrımın düzelmemesi onun da artık sabrım taşıyor demesine sebep oldu. Benden vazgeçmedi ama yine de eskisi gibi ilgilenmiyor. Çünkü bana güveninin gittikçe düştüğünü ve tarafımdan kırıldığını söyledi.

Ben de ister istemez bazı hareketlerini biri mi var diye yorumlamaya başladım. Birkaç kere açıkça sordum daha doğrusu saldırdım resmen. Bunun onu çok rahatsız ettiğini fark ettim. Ne zaman böyle birisi oldun gibi şeyler söylediğinde de üzüldüm.

Şimdi ne olsa biriyle flört ediyor biri var beni aldatıyor gibi gerilim yaşıyorum. Ne yapsa ama. Belki aldatıyor belki aldatmıyor bilemem ama yine de sürekli buna göre öfkelenip sapık gibi kadınları incelemenin hastalıklı olduğunu hissediyorum. Bunla nasıl başa çıkılır? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Benim ona karşı tavrıma başkası olsa değil 1 sene 1 ay kimse dayanmazdı. Sürekli sözler verdim tutmadım. Aylarca görüşmedim. Çok ciddi bir süreç. Bunların onu bana karşı kapattığını düşünmek yerine aldatıyordur diyorum sürekli. Ya da sevmiyor diyorum. Tüm huzurum kaçıyor.

Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum.

 
O adam gurursuz, karaktersizin teki. İstenmediğini bile bile bu kadar yapışmasının başka bir açıklaması olamaz. Bitir artık.


  • diffarentiationation  (15.11.19 17:34:58) 
Kime yapıştım? İkisi farklı insanlar


  • kirazıseviyorum  (15.11.19 17:35:40) 
Yeni ilişkiyi ellerinle bok etmişsin gibi duruyor. Bu saatten sonra düzelebilecekmiş gibi gelmedi bana.
Sen bir şeyi alıp bir yıl boyunca her gün duvara vurursan, bir yılın sonunda artık çalışmayacak duruma gelir. Öyle de olmuş. Gayet doğal. Bu saatten sonra aldatmak aldatmamak, bir önemi kalmamış. Sizin ilişki bitmiş gibi görünüyor.

(bkz: fazla naz aşık usandırır)
  • cay koy geliyorum  (15.11.19 17:37:59 ~ 17:41:01) 
aldatıyordur. Sen de aldat.


  • lisw  (15.11.19 17:45:49) 
her insanın %80 sudan oluştuğunu, yaşamın evrendeki en sınırlı kaynak olduğunu ve yaşayan bir organizma olarak zaten kısıtlı olan zamanını bu şekilde heba etmenin hiç mantıklı olmadığını kavramış olabilir, her canlı bir yerde bu aydınlanmayı yaşar, ben olsam bu aydınlanmayı çok önce yaşardım ki yaşadım, siz de yaşayın, hayatınıza bakın.


  • engelbert humperdinck  (15.11.19 17:53:22) 
Eski sevgilinin yaşattığı travmayı yeni sevgiline bok gibi davranarak ondan çıkarmaktan vazgeç.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.11.19 18:02:44) 
adama yazik cok acidim ona. seviyorsan birak bari normal bi hayat yasasin garip.


  • in vino veritas  (15.11.19 18:08:34) 
En büyük derdiniz bu olsun.
Kendinizi tanıyıp mutlu olmanın, karşındakine güven duymanın aslen kendi iç dinamiklerinizden kaynaklandığının farkında olmalısınız.
Yeni bir sayfa açın, önce kendinize güvenin, kendinizle vakit geçirin, hayatı yaşayın, ondan sonra gerekli olgunluğa ulaşmaya başlayınca ikili iliskilere adım atarsınız. Kişilere fazla bel bağlamak işin çözümü değil sorunun kaynağıdır.
  • karacigerim vur kadehlere  (15.11.19 18:10:05) 
Bir kere bile kendini düzeltmekten ve iyi davranmayı istemekten bahsetmemene bakılırsa başkası yüzünden değil senin yüzünden soğumuştur. Hem üstüne basa basa “kötü davranıyorum” diye tekrar tekrar anlatıyorsun hem de neden gidiyor diye şaşırıyorsun.


  • i ve been mistreated  (15.11.19 18:33:37) 
Doktora git. Adamı da rahat bırak derim.


  • hasmetizm 2046  (15.11.19 18:36:16) 
doğrudan soruna cevap değil fakat twitter'da yazan bir psikoterapist var, bu konular üzerine de birşeyler yazdığı oluyor belki göz atarsan sana uygun üzerinde düşünmen için tavsiyeler bulabilirsin

twitter.com
  • freebird5406_2  (15.11.19 18:43:05) 
Bu kişiyle tam anlamıyla bir ilişkin var mı yok mu anlamadım açıkçası. Kendine şunu sor: güvenini daha çok kazansa, sende ulaşabileceği yeni şeyler var mı? Bu kişinin güvenine neden ihtiyacın var? İlişkide yeni bir aşamaya geçmek mi yoksa o yanında değilken, seninle daha az ilgileniyorken de huzurlu olabilmek mi? İkinizin de ilişkinin neresinde olduğunuza dair farklı cevapları olabilir. Sen hala kaprislerine tahammül bekleyecek kadar yolun başında hissediyorken kendini, o bu noktayı çoktan geçmiş olabilir. Sana tavır alabilir, cezalandırmak isteyebilir..


  • IncredibleMau  (15.11.19 19:02:20) 
Genel olarak şunu yazayım: kendimi tabii ki düzeltmek istediğim için bunu sormuştum biraz da. Adam hala benimle beraber. Bir kere bile bitsin demedi, bitirip duran ben oldum. Bu hareketlerimin üzerine de sürekli sen hazır değilsin, hazır olursan buradayım gibi şeyler dedi. Geri dönmek istediğimdeyse hiç hayır demedi.

Şimdi artık bana katlanamıyor farkındayım. Ben de güvenmek ve sevmek istiyorum. Şüphelenmek istemiyorum. Bir yandan da ya geçen seferki gibi kandırılıyorsam birine giderse bi anda gibi gerilimler yaşıyorum.

Kötü eleştirilerinizde haklısınız. Ama ne yazık ki en büyük endişem birileri mi var gibi şeyler hep.
  • kirazıseviyorum  (15.11.19 19:27:19) 
cevapların çoğunu okuyamadım, ama özetle "geçmişi bırakabilmek" işini becermen gerekiyor.
yani olayları ve kişileri ayırıp kendi parantezleri içinde değerlendirebilmelisin.
ayrıca aldatılmak da nedenleri olan bir şeydir.
en büyük korkun aldatılmaksa, aldatılırsın.
hak ettin demiyorum yalnız, bir nüans var söylediğim şeyde.
aldatılmakla ilgili korkuların ya da bir şekilde o konuyla ilgili bir odağın varsa, seni aldatacak insanı çıkartır hayat karşına.
dolayısıyla bir süre sonra yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıktı hesabı, aldattığı için mi korkuyorsun, korktuğun için mi aldatılıyorsun bilemez hale gelirsin.

bu eğer patolojik seviyeye ulaştıysa, ki ulaşmış zaten, ayrıca ailende ya da çevrende etkisi altında kalmış olabileceğin bir aldatma olayı yaşandıysa, bu konuyla ilgili sabit fikirlerin varsa psikolojik destek, aile dizimi ya da benzeri bir yardım almanı tavsiye ederim.
yani konu burada şimdiki sevgilinden ziyade, senin bilinçaltındaki aldatılma konusu.
bunu çözmeden, her ilişkinde aynı şeyi yaşarsın, sadece insanlar değişir.
  • blatta hiberna  (15.11.19 19:50:08) 
İlişkinizde sana eskisi gibi davranması asla mümkün değil çünkü sana olan sabrını tüketmişsin belli ki. Sevse de güvense de artık belki de en ufak bir hareketinde büyük tepkiler vermeye başlayacak belli ki. Bu da senin ya bir şeyleri sürekli içine atmana sebep olacak ya da içine atmadığında da karşı tarafın seni kırmasıyla sonuçlanacak düzelir diye düşünüp kendini iyice bağladığın takdirde. Sen ilişkideki sınırı birbirinize nasıl davranmanız gerektiğinin sınırını koruyamamış ve hatta fazlasıyla da aşmışsın bence. Eskisi gibi olmayacak asla sana kötü davranması da bu sefer tipik türk kızı olarak senin ona bağlanmana ve bu sefer de karşı tarafın senin bağlanmanla daha da rahatlamasına sebep olacak. Bu davranışlarını komple bırakman ve adamı da küçük tribine nazına katlanabilir hale getirmen lazım bence şu an o durumda değil gibi anlattıklarından ve bunu yapmak epey zor bir iş gerçekten olgun birisi olman lazım. Trip vb hiçbir ilişkide normal değil trip atmak yerine mesela rahatsızlığını bağırmadan kibarca söylemeyi öğrenmen gerek aksi halde sonu ayrılık çok fazla bağlanmadıysan ve ben bu dediklerini yapamam dersen ileride üzülmemek için ilişkiyi sonlandırman daha iyi olur. Şu an en tehlikeli aşamadasın üstelik. Aldatır veya aldatmaz kimseye güven olmaz bu sorular hiç bitmez ama bu sorularla kurgularla ilişki biter her iki türlü de ortada bir bitiş olacaksa en azından fark edene kadar güzel şeyler yaşamaya bak hem bu aldatma kaynaklı bir sonlanmanın önüne de fazlasıyla geçer. Hayatında seni üzenlerin acısını hayatına yeni aldıklarından çıkaracaksan ya hayatına düzelene kadar birini alma ya da kimseye kötü davranma. Bunun acısını da senden çıkarır net.


  • olga  (15.11.19 20:48:26) 
fazla naz etmişsin usanmış adam neden usandı diyorsun ve üzerine hala adama çemkiriyorsun haksızsın bir süre ilişkilerden uzak dur.


  • basond  (15.11.19 20:53:13) 
@blatta hiberna +1


  • heidi'nin dedesi  (15.11.19 21:00:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.