[]

Likya Yolu Turları

Geçenlerde Ekşi Şeyler'de Likya Yolu'na dair bir yazıya denk geldim. Biraz ilgimi çekti. Yapmaya niyetim var ama tek başına yapabilmem zor. Turları biraz araştırdım ama net bir bilgi bulamadım maalesef. Konu hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?




 
Tek başına yapabilmen hiç zor değil, bahtsiz bedevi değilsen ve tek başına sıkılan biri değilsen ultimate Likya yolu deneyimi tek başına yapılır. Ama nolur nolmaz temponuzun ve muhabbeti izin iyi kötü uyustugu bir arkadasinla 2 kişi yapmak en idealidir tabii. Tur grubuyla yapmanı ise hiç tavsiye etmem, seni bir yerden bir yere ulaştırma sorumluluğundan kurtulmak için ve zaten kendileri de hayvan gibi hızlı yürüdükleri için yaldır yaldır yürütüyorlar, noluyor spora mi geldik diyorsun çünkü rehberlerin peşinde nefes nefese yolun keyfine varamadan koşuyorsun. Gectigin yerlerden hiçbir şey anlamadan sadece yoruldugunla kalıyorsun. Gruptan kopmama stresi vs tatsız. Gerek yok gerek yok. İstediğin yerde durmak, nefeslenmek, yüzmek, yemek yemek, kamp yapmak, gezmek olmayınca parkurun hiçbir anlamı yok. 2 kere farklı yerlerini yürüdüm birinde bir süreliğine 2 kişiydik onun haricinde tektim. Facebook'ta Likya yolu grubu var üye olup oradan beraber yürüyecek birielrini bulabilirsin. Tabanı kalın, bileği kapali ve aşırı kışlık olmayan nefes alan bir bot edinmek şart. Taşlar iyi öğütür botları çünkü.


  • glide  (15.11.19 16:39:20 ~ 16:50:26) 
likya yolu icin nisan mayisi beklemenizi oneririm. sogudu cunku artik hava.
turla likya yolu yurumek benim hic aklima yatmiyor. boyle bir deneyimi yasamak isteme nedeniniz nedir? onu dusununce turla yurumek hala mantikli geliyor mu? cogunlukla kendi basiniza olacaginiz rotalar olacak. tek basina daha cok tadi cikarilir. veya bu yola uygun bir arkadasla. siz sessizlik istediginizde tur grubu virk virk konusup, adim basi stori atip, sigara molasi verip caninizi sikabilir. bir de onlar arabayla sizi rotanin basina birakip aksam baska bir noktadan sizi alip otele goturuyor. ne anladim oyle likya yolundan? kamp olacak, sirtinizda cantaniz olacak, obur turlu ormanda turistik yuruyus oluyor.

  • jimicik  (15.11.19 17:09:18) 
likya yolu turları günübirlik, 20-30 kişilik grubun ortalamasına uyan, likya yolunu tam olarak deneyimleyemeyeceğiniz dandik turlardan ibarettir. İlk etaplarını tek başınıza çok rahat bitirebilirsiniz. Ayrıca facebook grubunda (Likya Yolu - Lycian Way) kendine yol arkadaşı da bulabilirsin.


  • beyteper canavari  (15.11.19 17:49:15) 
Ayrıca kondisyonum var derseniz uzunetap'ın düzenlediği bir maraton var (senede bi bu sene geçti tabii) likya uzun etap diye bakarsanız bulursunuz. Ben katılıp bayılmıştım herkese öneririm.


  • kullanıcıadımbuolsun  (15.11.19 18:02:17) 
likya yoluna gitmedim ama o taraflarda yaşayan biri olarak tek başınıza olmanızı tavsiye etmem. daha doğrusu uyarım şu, su problemi olduğu için köylüler kuyu açıp, sonra öylece bırakıyorlar. bir de suriyeliler o taraflardaki köylere yerleştirildi. dikkatli olun.


  • durgunfoton  (15.11.19 19:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.