[]

Ticaretten anlamamak

Yazılımcıyım, elimden de baya bir iş geliyor, şu an bi iş kursam teknik kısmını çok güzel yürütürüm.

Gelgelelim ticari zeka sıfır. Daha önce bi ürün yaptım böyle, teknik olarak da baya gurur duyduğum bi işti ama doğru düzgün satamadım. Meğerse kimsenin öyle bir ürüne ihtiyacı yokmuş.

İş, güç, ortam gereği bu işlerden anlayan bir tanıdığım da yok.

Nasıl öğreneyim bu işleri? Sıkıldım başkası için çalışmaktan.

 
İngilizce biliyor musunuz? Biliyorsanız business school'larda okutulan kitaplardan başlayabilirsiniz. Coursera udemy gibi sitelerden ve hatta youtube dan video izleyerek bu konulara hakim olabilirsiniz.

Türkçe de pek fazla olmamakla birlikte oldukça fazla kaynak bulunabilir aynı şekilde.

Anahtar kelimeler: Business Management, Entrepreneurship, Cost Management, Risk Management, Stragegic Management, Marketing.

Asıl noktayı kavradıktan sonra kendinizi ihtiyaçlarınıza göre geliştirirsiniz.

En azından market research, business model vs. nedir öğrenmeden ürün yapmak boşa bir uğraş. Sizin aklınıza gelen fikir mutlaka birilerinin aklına gelmiştir. Sizin yazdığınız kodun çok daha iyisi belki de liseli bir Hintli tarafından yazılmıştır.

Önemli olan bir "değer" yaratmak ve bunu tüketiciye ulaştırmak.

Satamadığınız şeyi de merak ettim. DM'ler misiniz? :)
  • influx  (15.11.19 15:59:43) 
Mobilim ekleyemedim, ayrıca başarısızlıklardan ders çıkarmak da yol gösterici olur.

www.failory.com

Örneğin buradan girişimler neden başarısız olmuş diye okuyup o mayınlara basmamaya çalışmak da faydalı olur.
  • influx  (15.11.19 16:03:24) 
@influx İngilizce biliyorum evet. Teşekkür ederim. DM atıyorum.


  • plutongezegendegilmi  (15.11.19 16:13:54) 
Aramanız gereken temel konu başlıkları şunlar (aşağıdakilerden bazıları iç içe geçmiş vaziyette)

İş Planı Hazırlama
Fizilibilite Raporu
Temel Girişimcilik
Pazar Araştırması
İşletme Bilimine Giriş
  • rosencruz  (15.11.19 17:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.