[]

En memnun kaldığınız kargo firması?

Selamlar,
Bir e-ticaret girişiminin eşiğindeyim ve kargo anlaşması yapacağım.
Günümüzde kargo firmalarının durumu mâlum, kötünün iyisini seçmeye çalışıyoruz biraz da. Sizin genelde tercih ettiğiniz firma(lar) hangisi? Ona göre teklif alacağım, tesekkurler simdiden.


 
en az sorun yaşadığım ups.


  • babilbaligi  (15.11.19 13:17:59) 
Ups


  • Topalordek  (15.11.19 13:20:27) 
kargo firmaları şubeden şubeye çok değişiyor, şu kargo çok kötü bu kargo çok iyi algısı yanlış bir algı o yüzden. ama babilbaligi'in dediği gibi ups bence de bir tık önde.

bence birden fazla kargo ile anlaşma yapabiliyorsanız öyle yapın ve seçimi kullanıcıya bırakın, en azından kafanız biraz daha rahat olur.
  • aziz dostum jack  (15.11.19 13:22:00) 
Yurtiçi Kargo ama tamamen şube bazlı bir memnuniyet.


  • benyazarsamolur  (15.11.19 13:22:23) 
bu bölgeye göre cevabı çok değişen bir soru olacak. Bir grup X markasını övecekken diğer grup yerecektir şimdiden hazırlıklı ol.

İstanbul çekmeköy için puanlamalarım şöyle:

PTT Kargo: -9999999
Sakın ama sakın bunlarla iş yapma 1 hafta boyunca kargoyu gezdiriyor şanlıysan 2. hafta kargon geliyor. Aliexpress vs. muhabbetlerine sıkılaştırma geldikten sonra aşırı yavaşladı. Pişmanlık net.

Yurtiçi kargo: 9
Eskiden çok kötüydüler ama toplamaya başladılar. Ankara'da otururken de sorunlar azalmıştı, şimdi çekmeköy şubeleri de gayet iyi. Akarı kokarı olmayan bir şubesi var burası için. Ama hala mükemmel mi değil.

Sürat kargo: 9.5
Bu ekip bir ara çok bozmuştu. ama sonradan iyi topladılar. Dakikler, ellerine kargo gelirse hemen dağıtıyorlar. Sitelerinde bilgiler sürekli doğru güncelleniyor.

Aras: 3
Yeni yurtiçi kargo desem yeridir. Yurtiçi işleri eline yüzüne bulaştırınca bir çok e ticaret şirketi bunlarla çalışmaya başladı. Hepsiburadanın işlerini yaptılar vs. Ama altından kalkamadılar. Sürekli geç teslim var. Sitede yer alan bilgi asla doğru olmuyor. Müşteri darlamasın diye şubeye gelen korgoyu sisteme girmiyorlar. Girilen kargoyu merkezden sıkıştırmasınlar diye müşteri teslim almadı diye işaretliyor 2 gün sonra getiriyor vs. Dediğim gibi çekmeköy de bu yorumum geçerli.

UPS: 9
Hantal ama ne vaat ettiyse onu yapıyor. 1 gün deyip 3 günde getirmiyor. 3 dediyse 3 günde getiriyor. Kargolarla şu ana kadar top oynadıklarını görmedim gayet düzgün teslimler oldu.

Hepsiexpress: 8.5
Piyasanın yeni oyuncusu. Yoğun bölgelerde gömeni çok. Ama çekmeköy de çalıştıkları insanlar gayet düzgün. arada kata çıkarmadan güvenliğe atıp kaçıyorlar. akşam teslim olması büyük kolaylık. insanların çoğu çalışıyor, kargoyu alamıyorlar, alamayınca şubeye gidemiyorlar. Çalıştıkları kişiler sokaktan ahmet mehmet abi olunca güven sorunu yaşanması olası. Ama teslim saat aralıkları büyük avantaj.

MNG: 8.5
Şubesine göre çok değişir. Çekmeköy şubesi gayet stabil. Ne vaat ettiyse onu yapıyor. arada gecikme oluyor ama genelde şubeye gelen kargo gün içinde çıkıyor. online takip süreçleri çok sık olmasada arada bir aksayabiliyor.

ailenizin online alışverişkoliği bildirdi.

Şimdiden hayırlı olsun bu arada
  • ManikD  (15.11.19 13:26:15) 
Şube olayına katılmakla birlikte sürat kargo diyorum. Birkaç şubede test ettim memnun kaldım. Mng ve Aras fıtık ediyor insanı. Bu da birkaç şube tecrübemden.


  • olutaklidi  (15.11.19 13:27:06) 
yurtdışından gelen ürünler için PTT'den şuana kadar memnun kaldım. ayda 2 adet siparişim oluyor en az. sadece 1 kere gereksiz yere gümrüğe soktular ancak onun da PTT'nin dağıtım ağıyla tam alakası yok. dağıtımda da bir kere paketi yanlışlıkla Kırıkkale'ye gönderdiler Kocaeli yerine, 1 hafta fazladan bekledim. Tekrar UKIM'e gönderip oradan ulaştırdılar.

DHL, UPS falan yurtdışından sipariş veriyorsan tam uzak durulacak kan emici şirketler. Aramex fena değil.

Diğer bilindik şirketler arasında en memnun kaldığım Yurtiçi. En kötüsü Sürat.

Yurtiçi > Aras > MNG > Sürat olarak sıralayabilirim.
  • Stoneface  (15.11.19 14:05:42) 
UPS.


Ama Amazon.com.tr kendi kargo şirketini faaliyete sokar sokmaz en yaygın firma olmasa da en iyi hizmeti veren firma olacağını düşünüyorum.
  • jamiro  (15.11.19 14:29:40) 
tamamen şubeye göre değişiyor +1000000000

otuz küsur yaşındayım bu sorunun cevabını hala bulamadım.
  • sir gawain  (15.11.19 14:41:49) 
Varsa UPS yoksa yurtiçi tercih ediyorum. Yurtiçi bulunduğum yere çok yakın şubesi olduğu için. Ups ise yamuk yapmayacağını düşündüğüm için


  • owaki  (15.11.19 15:13:16) 
UPS güzel de pahalı biraz. Acelem varsa UPS, yoksa PTT tercih etmeye çalışıyorum.


  • plutongezegendegilmi  (15.11.19 15:45:31) 
eski evimizin orada yurtiçi harika çalışıyordu inanamıyordum şikayetlere. Ancak şubedeki iyi ise iyi kötü ise kötü kargo olayına katılıyorum.


  • basond  (15.11.19 20:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.