[]

Türk yargı sistemindeki saçmalık

Temmuz ayında bir devlet hastanesinde bir mağduriyet sonrası doktorun sekreteriyle tartışmam oldu. Bu tartışma sonrası kadın beni muayenehaneden kovdu. Herneyse de tedavi mi olamadım onun yüzünden. Daha sonra da kadını e-Devletten şikayet ettim Cimer üzerinden. Kadın hakkında yapmış olduğum şikayet zoruna gitmiş olacakki kendisi de polise gidip benim hakkımda şikayetçi olmuş. Bugün savcılıktan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar geldi. Buraya kadar her şey normal yalnız savcılık kağıdında kadının adı soyadı babasının adı anasının adı adresi iç kapı numarasına kadar yazıyor. Benim adresim de yazıyor. Onunki bana benimkide ona gitmiş oldu. Bu durumda birbirine husumet beeleyen Ve yargı yoluyla işlemlerini çözemeyen taraflar birbirinin adresini öğrenmiş oldu. Bu kişiyi alenen ifşa etmek ve altın tepside karşı tarafa suç işlemesi için sunmak olmadı mı ?
Hani mafyatik tipler seni bulacağım oğlum dediklerinde. Adam hakkında suç duyurusunda bulunup haksız da olsa evine kağıt geldiğinde adresini savcılığın ona sunması ile mi bulmuş oluyorlar. Şu işteki saçmalığa bakar mısınız? Savcılık alenen tarafları birbirine kırdırma rolü gibi bir şey üstlenmiş olmuyor mu ?



 
soruyu duyuru tipinde açınca mesaj yazmıştım, ama soru olarak değiştirilmiş.
o yüzden buradan da yazayım:

"zaten insanlar bu yüzden, "başımıza bela alırız" diye düşünerek harekete geçmiyor çoğu zaman.
bu uzun zamandır olan ve bilinen bir şey, neden bu kadar şaşırdınız ki?
ihbarda bile bulunsanız kimliğiniz gizlenmiyor bildiğim kadarıyla."

ama ihbar konusu sanırım türüne ve şekline göre değişebiliyor.
ondan emin değilim.
  • blatta hiberna  (15.11.19 11:15:25) 
Değişmiyor. Ben de daha önce birini şikayet etmiştim ve şikayet ettiğim kişinin Eskişehir’deki ev adresine kadar yazıyordu. Ve yargı yoluyla çözemediğim sorunu gidip adamı bulup çok rahatlıkla da çözebilirdim mesela kötü niyetli biri olsam.


  • dakota  (15.11.19 11:32:59) 
Evet, benim de bir arkadaşıma sokakta sarkıntılık eden iki adama kızın ev adresini vermişlerdi, gidip konusarak tatlı dille ikna edin diye. Hayatımda böyle saçmalık görmedim.


  • sopiro  (15.11.19 11:38:32) 
bana da iftira atarak ve tamamen haksız şekilde söğüşlemeye çalışarak dava açan eski ev sahibim şu anda yaşadığım evin adresini, yerimi yurdumu biliyor.
akli dengesi de pek yerinde olmayan, onun evde otururken durup dururken kapıya gelebilen, sürekli telefonla taciz eden bir kadındı.
neyse ki Antalya'da yaşıyor şu anda ve büyük ihtimalle mahkeme süreci nedeniyle avukatı ve çocukları engelliyor saçmalamasını.

ama davayı muhtemelen kaybedecek ve ben de tek başıma yaşıyorum.
gelip kapıma dayanma ihtimali var mesela.
kendi normal değil, ama bence oğlu falan da normal değil.
elleriyle koymuş gibi bulabilirler beni yani.
  • blatta hiberna  (15.11.19 11:39:36 ~ 11:40:45) 
Yani sizin canınıza kast edilse yok yoluna gideceksiniz. Ve bunu da adli sistem sayesinde yaşayacaksınız. Bu bir çürümüşlüktür


  • dakota  (15.11.19 13:38:29) 
evet, aynen oyle rezalet otesi bir durum. cok haklisin. aynen bu nedenle haysiyetsiz bir herifi sikayet edemiyorum, su anda hic degilse adresimi vs. bilmiyor diye. bu kadar aptalca bir sistemin icinde hayatta kalmaya calisiyoruz.


  • kassiopeia  (15.11.19 13:46:39) 
Bu ülkeden gidicem ben ya. Kafaya koydum.


  • dakota  (15.11.19 15:51:22) 
Dostum sen yazdıklarımı okumadın sanırım. Ben sekretere değil sekreter beni savcılığa şikayet etmiş. Kendi kendine burada adalet bakanlığı yapma.


  • dakota  (17.11.19 07:57:51) 
@hey corc, siz Canada'da yaşamıyor muydunuz uzun zamandan beri? Bu ülkede kocasını 8 kere şikayet eden birine koruma kararı çıkmıyor bu arkadaşa mı çıkacak? Eksisözlükte huguker isimli bir kullanıcı savcı ile arasında geçen konuşmayı paylaşmıştı, bulamadım ama okuyun. Avukatların bile umudu kestiği bir sistemden bahsediyoruz. Arkadaş korkmakta haklı.


  • banacevaplazım  (17.11.19 10:43:12) 
Corc hariçten gazel okuyor.


  • dakota  (17.11.19 20:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.