[]

ara vererek spor yapmak

evde vg çalışıyorum fakat aralıksız uzun süre indir kaldır yapmak canım sıkılıyor.

örneğin önce squat yaptım sabah. 3 saat sonra bench press yaptım. 2 saat sonra 3*15 barfiks yaptım. akşama doğru biceps çalıştım.

bunların hepsini 1 saat içinde yapmak yerine böyle çalışsam ne kaybederim?

 
Ne kaybederimden çok ne kazanırım diye sorman lazım. Gelişimin çalışırken değil de dinlenirken gerçekleştiğini düşünürsek bi kazancın olmaz.


  • angelus  (14.11.19 21:34:28) 
@angelus sonrasında 48 saat dinleneceğim zaten?


  • kamile necaset  (14.11.19 21:37:32) 
Bence hepsini aynı zaman dilimi içinde yapmalısın. Sonuçta böyle evde şınav falan çekmiyorsun adam akıllı aletlerin var, ısınma falan yapman lazım. Hepsini aynı zamanda yapamıyorsan setleri küçült mesela.


  • malheiros  (14.11.19 21:43:53) 
İstersen 1 hafta dinlen bir şey fark etmez, antrenmanda adrenalin kortizol gibi stres hormonları salgılıyorsun, buna bir antrenman içinde bir defa maruz kalmak varken sen gün boyu kortizol salgılamayı planlıyorsun, kortizol demek kas kaybı demek zira kortizol salgıladığında kas proteinlerini yıkmaya başlarsın. Bi kazancın olmaz yani bilakis kaybın olur. Son 70 yıldır aşağı yukarı herkes aynı şekilde çalışıyor, senin dediğin gibi periyotlamanın bi kazancı olsaydı biçok insan bu şekilde çalışırdı zaten.


  • angelus  (14.11.19 21:46:11) 
@angelus şimdi yabancı sitelere baktım. birçok pro-non pro adam yapıyormuş bunu. arnold bile yapmış hatta.


  • kamile necaset  (14.11.19 21:53:48) 
Arnold'la sen bir misin ya da bu işi profesyonel yapan adamlarla, o adamlar eşek yüküyle ilaç kullanıyorlar ya da kullanmışlar sen neden kendini onlarla kıyaslıyorsun, sen 1 saat antrenman yapıp geçeceksin işte.


  • angelus  (14.11.19 21:57:11) 
orada kocaman non pro da yazıyor.


  • kamile necaset  (14.11.19 22:05:34) 
Nonpro'lar ilaç kullanmadığını mı düşünüyorsun? Yani öyle düşünüp kafanda "olur bu iş" noktasına geldiysen dene bikaç ay.


  • angelus  (14.11.19 22:08:19) 
deneyeceğim. adamlar gayet iyi sonuç aldım yazmış. düz forumda takılan adamlar. biri ilaç kullansa diğer kullanmıyordur.


  • kamile necaset  (14.11.19 22:09:43) 
Kortizol salgılanması olayı belli bir zaman aralığından sonra gerçekleşiyor bu arada. Kortizoldan dolayı gelişim engeli olmaz bence. Ancak dinlenme konusunda söylenen doğru. Siz şimdi bench press çalışırken göğüsün yanında bir sürü kas grubu çalıştıracaksınız. Aynı kas gruplarını dinlenmeden tekrar çalıştıracaksınız, tekrar tekrar derken aradaki 48 saatlik dinlenme aralığı çok düşecek.


  • synthetic a priori  (14.11.19 23:18:40) 
Sıkılıyorsan başka Spor yapmalısın. Devamlılık sağlayamazsın bence böyle. İndir kaldır dediğin şey çoğu insan için terapi gibi. Keyif alacağın şeyi bul derim.


  • hasmetizm 2046  (14.11.19 23:37:29) 
anabolizma diye bi şey var. normalde noluyor kasları strese sokuyorsun, vücutta hormonal bi durum oluşuyor, eğer vücutta o anda dolaşımda gerekli besinler protein vs varsa, ve dinlenebiliyorsan kaslar gelişiyor büyüyor. yapım oluyor. besin yoksa bi yerden yıkıp başka yerde yapım başlıyor. gelişme olmuyor. sen napıyorsun, tam kaslarda gelişme olacakken az da olsa yine strese giriyorsun enerji harcıyorsun. vücut eğer aralarda alıyorsan o besinleri hop yeni çalışan yerlere nakletmek üzere yıkıyor.


  • Hakan1980  (14.11.19 23:54:11) 
3 ay sürdürüp tecrübelerini paylaşır mısın? direkt olmaz demek yanlış olur.bütün sistemler deneme yanılma ile oluşturuldu.

sorunun cevabı. zaman kaybedersin.
  • ayaklibalik  (15.11.19 00:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.