[]

arşivler açılsın

sevdiğiniz bir şeyi arşivleme takıntınız var mı? bir nevi koleksiyonculuk.

bir fotoğraf, müzik ya da porno bile olabilir.

çevremde pek yok ve olmayışını hayretle izliyorum. görüp beğendiğin bir şeyi bir daha görmemeyi riske atmak?

mesela zamanında grooveshark (şimdinin spotify'ı) listelerimi ne olur ne olmaz diye ekran görüntüsü alıp kaydetmiştim, sonra Grooveshark kapanınca millet playlistlerim gitti diye ağlarken ben gülüyordum.

şimdi de youtube playlistlerinin ekran görüntülerini arşivlerken aklıma geldi sorayım dedim:)

 
Gittiğim tiyatro biletlerini, önem atfettiğim gezi biletlerini, mektuplarımı, kart postallarımı, günlüklerimi saklıyor, biriktiriyorum.


  • Amaranta ursula  (14.11.19 17:53:46) 
Cicek koleksiyonum var. Kuruttugum cicekler.


  • la.luna  (14.11.19 18:45:39) 
kibrit koleksiyonum var.


  • mayday  (14.11.19 19:14:54) 
Hiçbir şeyi koleksiyon yapmıyorum. Eşya yükü korkunç bir şey gibi geliyor bana. Anılardan da aklımda kalan kalır, bazı şeyleri unutursam da unuturum; ömür böyle bir şey. Belki bir gün tekrar hatırlarım.
Artık seyahat ederken fotoğraf bile nadiren çekiyorum.
Sık sık da cep telefonuma bakıp gereksiz bulduğum fotoğrafları, mailleri, uygulamaları falan silerim.
  • sopiro  (14.11.19 19:37:43) 
Var, cok feci arsivleme takıntım var.
Gunun birinde donup tekrar bulmak istedigimde sikinti yasamak istemem. O yuzden arsivlerim. Hem fiziki eşyalar, hem bilgisayar ortamında bir takim seyler, her halti arşivlerim.

  • stavro  (14.11.19 21:06:21) 
stavro +1 çok pis arşivlerim. müzik, film, program, pdf vs..


  • sinematikcrop  (14.11.19 21:15:01) 
Caps arşivim var. Son 6-7 yılda hoşuma giden her görseli arşivledim.


  • plutongezegendegilmi  (14.11.19 23:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.