[]

Bankalar artık kart ücreti alabiliyor mu ?

Garanti bankası 124 lira kart ücreti kesmiş. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım fakat itirazım reddedilmiş.

Ekte sebebini açıklamışlar.

Benim etraftan hep duyduğum bu durumun yasal olmadığıydı. Şehir efsanesi mi bu durum ?

Edit : Bankayı arayıp itiraz, kart iptal vs. yöntemler öncesinde denendi. Paranın tümünü iade etmeyi kabul etmediler.

 
müşteri hizmetlerini arayıp iadesini talep ediyorsunuz. eğer yanaşmazlarsa kartı kapatmak istiyorum diye blörf yapıyorsunuz. onlarda geri ödemesini veya bonus puan olarak iade ediyorlar.


  • catch  (14.11.19 16:09:48) 
@catch Bankayı arayıp itiraz ettim. İade etmediler parayı. Kartı iptal ettim. Paranın yarısını vermeyi teklif ettiler. Sonuç : Kart iptal. Para onlarda.


  • test user  (14.11.19 16:12:31) 
artık kart ücreti olmayan kartlar ayrı şekilde. kart ücreti ödemek istemiyorsanız arayıp ben aidatı olmayan kartınızdan istiyorum demeniz gerekiyor.

bu şekilde yasal hale getirildi o seçeneği seçmeyenler kart aidatı ödeyeceğini kabul etmiş sayılıyor.

örn garanti aidatsız kartı : www.bonus.com.tr
  • ayin yazari  (14.11.19 16:14:25 ~ 16:15:01) 
Aynısı geçen yıl başıma geldi. Hakem heyeti reddetti başvurumu.


  • Topalordek  (14.11.19 16:15:02) 
Evet alabiliyorlar. Zaten imzaladığınız sözleşmede de bu belirtiliyor. Benim garibime giden insanların kart aidatı olduğunu bile bile kartı almaları ve aidat alındığında da bunu sorun etmeleri. Şahsen kredi kartı olarak kart aidatı almayan bir banka kullanıyorum, kesinlikle kart aidatı ödemem.

Bu arada iptal etme tehditi sonucu kart aidatı iptal edilebiliyor veya aidat karşılığı kadar puan yüklenebiliyor. Tabii bile bile aidatlı kart alıp iptal etme blöfüyle puan kazanma çabası etik olarak ne kadar doğru bilemem.
  • captainimsi  (14.11.19 16:16:20) 
garanti miles&smiles kullanıyorum.

aidatsız kart diye bir olay var her bankada. avantajı az ama aidatsız kredi kartı. bu varken aidatlı kart alıp aidatına şikayet etmek bence de etik değil.

benden aidat alıyorlar, diyorum bunu vermesek olmuyor mu, tamam size bir uçak bileti verelim diyorlar. mil olarak kartıma yüklüyorlar.

aidatlı olduğunu bilerek aldığım bir dönem değildi benimki, eski müşteriyim ama yine de her sene kullanmaya devam etmem aidatına razı olduğum anlamına gelir.

benimki de etik mi bilemedim şimdi...
  • bir ileti paylastim  (14.11.19 16:33:17) 
evet alabiliyorlar.öncesinde aidatsiz kart seçeneği yoktu.artık aidatsiz kredi kartları mevcut.ödemek istemiyorsanız onlara geçeceksiniz ya da ödeyeceksiniz.


  • drako  (14.11.19 16:37:32) 
@bir ileti paylastim

benim yaptığım etik değilmiş. Bir de siz deneyin şansınızı. Etik Heyeti karar versin.
  • test user  (14.11.19 17:00:33) 
Yillik kart aidati alabiliyorlar. Kaldirilan ise vadesiz hesaplardan alinan hesap isletim ucreti.


  • cek  (14.11.19 17:48:00) 
garanti bankasından 20 yıl falan aldım hem de gold karttı daha üste çıkarmayı teklif ettiklerinde kalsın demiş adamım.

en son 9 ay taahhütlü olarak ücreti iptal ettiler 9 ay sonra da ben kartı kapattırdım. böylece 20 yıllık macera son bulmuş oldu. pişman değilim. her sene aramak zorunda kalmak zoruma gidiyordu.

etik kurulunu buraya beklerim.
  • ozdek  (14.11.19 20:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.