[]

Eklem Ağrısı için hangi bölüme başvurmalı

El parmak eklemlerinde ağrı var. Hangi bölüme başvurmalıyım?

Dahiliye mi?

Romatoloji mi?

Yoksa ortopedi mi?

Sanırım romatizma için kan değerlerine bakılacak ve o yuzden dahiliyeye başvurmam gerekiyor ama romatokoji ilgilenecek herhalde. Romatologlar kan değeri isteyebiliyor mu? 2 kez muayene ücreti vermek istemiyorum ozel hastaneye.

 
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında Uzman bir hekime başvurabilirsiniz ilk adım olarak. Fizyoterapist demiyorum özellikle altını çizeyim.
İlk ortopediye gittim yıllar önce olmadı. Sonra bu alsnın doktoru da olduğunu öğrendim. O zaten tüm testleri ister, mr röntgen vs. Çektirir, eğer hala ihtiyaç varsa yönlendirir.

  • kullanıcıadımbuolsun  (14.11.19 14:07:13) 
Olması gereken şu;
-aile hekimine başvurursun, nsai verir, ileri tetkik veya geçmezse;
- iç hastalıklarına başvurursun; gerekli ayırıcı tanıyı yapar, gerekli testleri ister, eğer gerekli görürse ileri tetkik için romatoloji yan dal uzmanına yönlendirir.

- romatoloji ayırıcı tanı yapar, başka nedenleri dışlayacak, nadir hastalıkları dışlayacak tetkikler ister, gerekli tedaviyi düzenler, ve düzenli takip eder.
komplikasyonlar varsa fizik tedaviye yönlendirir.

-ftr ise ağrı ve sakatlığın tedavisini takip eder


Yurdum insanı ise önce ftrye gider, çünkü son basamakya en kısa yol
  • masseter  (14.11.19 16:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.