[]

Play station vs XBox

Oyun dünyasına uzak kaldım, kişisel bilgisayarım yok şu an da 4-5 bin tl verip ortalama bir bilgisayar toplamak istemiyorum.

Evde 4k tv de var, PS4 pro bakıyorum PS5 haberlerine rağmen 2500 tl'nin altında yok. Oyunlar da arkadaşlar gördüğüm duyduğum ateş pahası.

BF Amazon.de falan indirim yaparsa oradan alırım diyordum o ara Xbox ne alemde diye bakayım dedim One S 1 tb modeli şu an 1400 tl'ye satılıyor HB'da ve 4k desteği varmış bunun da. Bir de One X çıkarmışlar o biraz daha pahalı. Özelliklerine bakmadım açıkçası.

Neyse PS4 exclusive oyunlardan mahrum kalmak dışında XBox önerir misiniz? Amacım birkaç sene oyun oynamak. Söylediğim gibi oyunlara uzak kaldığımdan mevcut ve "eski" oyunlar bile beni o kadar zaman oyalamaya yeter. İkinci eli falan umrumda değil, satmam gerekirse kardeşime vs. veririm.

 
Xbox al geç. Bir de game pass alırsın. Oyunda da para vermezsin.


  • baal  (14.11.19 11:05:14) 
@baal hocam senin one s başlığındaki entry'ni okudum şimdi de kararsızlığa düştüm :D

Bahsettiğin şeyler geçerliliğini koruyor mu? Öyleyse neden al dediniz? :)
  • chicha  (14.11.19 11:24:44) 
Başıma bir şey gelmeyecekse playstation xbox'ın çok ilerisinde.
Son yıllarda çıkan en popüler oyunlara şöyle bir bakınca zaten ps exclusive oyunların rakibi olmaya yaklaşacak dahi oyun yok xbox tarafında. Last of us, uncharted, god of war vs.
Zaten internette gezerseniz sürekli görürsünüz "xbox konsol savaşlarını neden kaybetti" "xboxa ne oldu böyle" falan tarzı video ve yazıları. Playstation özellikle bu jenerasyonda tur üstüne tur bindirdi.

Hiç düşünmeden ps al.
  • cay koy geliyorum  (14.11.19 11:40:18) 
ps4 kendi platformuna özel oyunlar göz önüne alınınca tercih sebebi. kullanıcı sayısıda tr içinde daha fazla olduğu için arkadaşlarla online oyun oynamak için uygun gibi. mahalle baskısı gibi arkadaşlarımın büyük çoğunluğu ps sahibi olduğu için online oyun oyamak için çoğunlukla ps başına geçiyorum.

xbox un önde olduğu konularda ise ben önceliği geriye uyumluluğa veriyorum. bir çok xbox 360 oyunu xbox one üzerinde de oynanabiliyor.
www.xbox.com
ikinci olarak game pass bu hizmete üye olup kütüphanedeki 100+ oyunu aboneliğiniz devam ettiği sürece ek ücret ödemeden oynamak gayet güzel. yeni oyun meraklısı değilseniz aylık 24tl (sadece xbox üzerinde) oldukça makul gibi.
www.xbox.com
hatta şu an bir kampanya var game pass ultimate üyeliği 3 ay 5,90tl (ultimate ile oyunları pc de ve konsolda oynayabiliyorsunuz. ayrıca utlimate pakete online oyun oynayabilmek için gerekli live gold üyeliği de dahil)
benim en sevdiğim xbox özelliğine gelince kinect ve skype bu sayede oturma odasından görüntülü skype aramaları yapabilmek gayet iyi. ps4 te her ne kadar kamera desteğine sahip olsa da herhangi bir görüntülü arama uygulaması yok.

diğer tarafa ps te geriye uyumluluk bildiğim kadarıyla yok. game pass gibi ps now denen bir servisleri var.
www.playstation.com
fakat tr de ne kadar kullanışlı bilemiyorum. çünkü ps now da oyunlar sony serverlarında çalışıyor siz kendi ps4 ünüzde stream izler gibi oyunu oynuyorsunuz. sürekli internet bağlantısı gerektiriyor kotadan yiyor falan.

bir de ps in sevdiğim yanlarından biri hdd kapasitesini kolayca arttırmak. iki vida söküp hdd yi değiştirebiliyorsunuz. xbox ta bu işlem tam bi karın ağrısı. bütün bu gamepass vs ile download ettiğiniz oyunlar sayesinde 500 gb lık hdd çabuk doluyor.
usb harici disk bağlamak tabi ki mümkün ama loading sürelerini biraz uzatıyor harici disk kullanmak.

ayrıca eğer kinect oyunlarına ilginiz varsa burada ek bir bilgi vermek isterim. ilk model xbox one ve xbox one x te kinect ihtiyaç duyduğu gücü direkt konsoldan alıyor ama s modelinde bunun için ekstra bir güç adaptörüne gerek var.

çok karmaşık oldu tekrar ps e ait bir not ekleyeceğim :) ps4 alacaksanız slim model olmasına dikkat edin derim. ilk model kasalar acayip bir fan gürültüsüne sahip. sırf bu sebeple bendeki ilk modeli satıp slim modele geçtim.
  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (14.11.19 12:07:47 ~ 12:16:07) 
hocam
4-5 ver
gtx 1060 li 1080 li bir makina topla
kullan her işini yap
kol gibi playstation da fiyatlar oyun fiyatları
400-500 tl bir oyuna verecek misin?
  • kingcyrax  (14.11.19 12:18:35) 
xbox aliniz efendim. dediginiz gibi eski oyunlar sizi oyalayacagi icin fazla para vermemis olursunuz. game pass isinizi gorur gibi.

bunu zaten dediginiz gibi exclusive oyunlardan mahrum kalmayi sorun etmediginizi varsayarak soyluyorum.

ps adeta bir volkswagen gibi. ikinci eli canli. xbox da turkiyede tutunamayan bir konsol. nedeni de online oyunlarda yeterli cogunlugun bulunmamasi. bir de sacma bir fiyat artisina gitmislerdi gecenlerde. o da tuz biber ekti. ama bunun disinda sizin de zaten cok online oyun pesinde oldugunuzu dusunmuyorum yazdiklarinizdan. o yuzden xbox one s isinizi gorecektir. hem ucuzdur. hem 4kdir.

play station'un da xbox un cok ilerisinde oldugunu dusunmuyorum. burdaki tek konu ps exclusive oyunlar ve ps sahibi insanlarin coklugu ve bagli olarak online oynayan insanlarin da sayisi. bunlar sizin icin onemliyse ps alin. ama degilse xbox one s alip game pass ile oyunlari somurmeniz iki yil icin size yeter 4k 4k.
  • tanaka  (14.11.19 14:20:32) 
Tam da bunun üstüne şöyle bir fırsat gördüm.

Sanırım alacağım bunu: urun.n11.com

Edit: Aldım yukarıdakini ^^
  • chicha  (14.11.19 15:26:31 ~ 15.11.19 08:19:32) 
@chicha cd li oyunla işim olmaz oyunlarımı sadece online satın alıp kosola indireceğim diyorsanız neden olmasın. all-digital denen bu yeni model de cd okuyucu yok.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (14.11.19 21:11:30) 
ps alın tabikide, önemli olan ve bütçeyi zorlayacak olan şey zaten oyundur. xboxun oyunlarını sadece satış fiyatından microsoft storeden alırsınız. 2. el piyasası yoktur.

ps de ise kardeşlik- alış satış çok kolay, donanımhaberin kardeşlik konusundan oyun ihtiyaçlarınızı minimum maliyetle karşılarsınız. bu zamana kadar tüm baba oyunları oynayıp 5 tl altına rahatlıkla satmışımdır.

bu arada ps4 ü de 2. el donanımhaberden almıştım.

donanımhaber demiş miydim :)
  • egokalp  (14.11.19 21:53:08 ~ 21:53:56) 
Hocam fiyatları düşürdüler. Cillop gibi oldu. Game pass ultimate var artık. Yapıştır geç. Aradaki fiyat farkına değmez.


  • baal  (14.11.19 22:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.