[]

Işsiz arkadaşı tolere etmeli mi?

Üniversiteden mezun olduktan sonra kendi mesleği dışında 6 ay kadar çalışmış ama kendi mesleğinden 4.5 yıldır iş bulamamış bir arkadaş var. Ben işe girdiğim için suçluymusum, sanki onun hakkını yiyip işe girmişim gibi davranıyor. Her konuşmasında sende plaza çalışanı oldun, iş kadını oldun, ofiste hep oturduğun için şimdi yoruldun vs. konuşmalar yapıyor. Halbuki ne plazadayim ne de torpille girdim işe.Bende işsiz kaldım anlayabiliyorum ama sıktı bu durum. Siz ne dersiniz?




 
Onun gözüyle neler yaşandığını bilemediğimiz için objektif yorum yapamıyoruz. Bu durumda ne desek size yarar. Zaten olay da o sanırım... Fakat, sevdiğiniz bir arkadaşınız ise, zor günlerinizde destek oluyorsa, normal günlerinizde de, işsiz olmasına rağmen size yük olmuyorsa evet edin. Yaş ilerleyince arkadaşlarınız Siz istemeseniz de azalacak ve yenilerini yapamakta güçlük çekeceksiniz.


  • malheiros  (14.11.19 08:07:58) 
etmemeli bence, yetiskin insanin sevimsizlik yapmasinin bahanesi yok.


  • hot potato  (14.11.19 08:09:36) 
arkadaş bu elbette tolere edilir hele bu kadar ufak şeyler için baş üstünde bile taşınır, tek kusuru bu olsun, iş bulması için yeni eğitimlere yüreklendirmek gerek, asıl yapılması gereken bu.


  • Big bada bum bum  (14.11.19 08:28:49) 
hocam insanın arkadaşı başınıza iyi bişey geldiğinde sevinen, kötü bişey geldiğinde üzülen insandır. arkadaşınız sizin başınıza gelen iyi bir olaya (iş bulma gibi) sevineceğine sizi kıskanıp "ben niye bulamadım" diye triplere giriyorsa iyi bir arkadaş değildir. bu tip insanlar sizin hayat enerjinizi sömürürler. o yüzden de tolore edilmemeli. bir düşünün bence, bu iş olayı dışında da sizin başınıza gelen güzel şeyleri kıskanıyor mu? öyleyse hiç beklemeden hayatınızdan çıkarın. yaşam kaliteniz artar ciddi manada (başıma geldi oradan biliyorum).


  • shadowfollower  (14.11.19 08:43:42 ~ 08:49:36) 
işsizlik her gün biraz daha derinlerine indiginiz dipsiz bir kuyu. arkadasiniz haksiz ama anlayisla karsilayin. kırmadan düşüncelerinizi paylaşın.


  • tabudeviren  (14.11.19 08:59:56) 
aa deliye bak. bir iki kere boz, yine devam ederse irtibatı kopar.


  • effa  (14.11.19 09:51:34) 
tersle gec.

eskiden boyle davranan arkadaslarima karsi sessiz kalirdim. boyle davranan dedigim boyle kiskanc kiskanc laf sokmalar, kendince asagilamaya calisma vs. o davranisa bahane bulmaya calisirdim, biraz da beklemedigim kisilerden beklemedigim anlarda geldigi icin sok olurdum. oyle demek istememistir diye dusunurdum vs.

simdi tersliyorum. rahatlikmis ya. kavga et demiyorum. tersle degistir konuyu. herkesin kotu zamani oluyor. sen ona oyle davranir miydin issiz olan sen olsan? bu anlayis gosterilecek bir yaklasim degil bence. kendini koruman lazim.
  • jimicik  (14.11.19 10:28:00) 
Tersle gec.
Onsuz da olur diyorsan da arkadasligini bitir.

  • chitosan  (14.11.19 12:49:27) 
bu durumun bir benzerini ben yaşadım. ama ben densiz taraftım mal mal konuşuyodum. arkadaşım bir gün ya sen bu kadar konuşuyorsun ama ne çaba gösterdin benim geldiğim seviyeye gelmek için diye tersledi beni. başta bozulur gibi oldum ama sonradan jeton düştü ki çocuk sonuna kadar haklı. torpilsiz bir şekilde çalışıyor kazanıyor sen de çalış dedim kendi kendime. benim için ek motivasyon bile oldu hatta. özetle siz de tersleyin. hatasını anlamasını sağlayın


  • genc irisi  (14.11.19 14:05:02) 
Kendini senden daha iyi gördüğü için üzülüyor.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (14.11.19 15:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.