[]

Bıçağa 184 TL verilir mi?

Yemek yapmayı çok çok seven bir öğrenciyim, haliyle bu tür şeyler için kenarda param yok ama dışarıda yeme içme bütçemden bir miktar keserek alabilirim.

Refika'nın videolarını çok izliyorum, kendisi özel yaptırmış bu bıçağı. Piyasadaki pirge ve sürbısa şef bıçakları daha ucuz ama bu bıçağın tasarımını çok beğendim, çoğu iş için uygun gözüküyor, bu bıçak da Pirge ürünü zaten.

Ürün bu: www.refikadan.com

Tavsiye eder misiniz?
Başka tavsiyelere de açığım.

 
Bu bıçak hakkında spesifik olarak yorum yapamayacağım ama 184 lira çok para değil, hele hele yıllarca hemen hemen her gün kullanabileceğiniz bir şey için hiç değil. Bir de yemek yapmayı çok seviyorsanız hobinize yatırım yapıyor gibi düşünebilirsiniz.


  • synthetic a priori  (13.11.19 18:57:37) 
burada alternatifleri var daha ucuza,

www.hepsiburada.com

ama hosuna gittiyse ve is amacli kullanacaksan, iyi bir bicagin olsun, ha refika'nin bicagi cok mu iyi onu bilmiyorum tabi

alet isler el ovunur
  • exlibris  (13.11.19 19:13:41) 
mümkünse elinize alıp hissiyatına bakın derim
tasarımı güzel ancak elinizle olan uyumu daha önemli bence
184 lira verilir bence
  • superb  (13.11.19 19:14:40) 
İyi bir bıçak için 184 lira neredeyse sudan ucuz anlamına geliyor. Ama yerinde görmekte fayda var. Bir de bu fiyat skalasındaki bıçakların çeliklerinden ömürlük bir kalite beklemeyin.


  • m3mphis  (13.11.19 19:16:25) 
pirge'nin kendi bıçakları daha ucuzsa onları alın. refika "markasına" boşa para kaptırmayın


  • burya  (13.11.19 19:45:16) 
hepsini boşverin bulunduğunuz şehirde elbette ki demirciler vardır gidip istediğiniz modeli gösterip dövme bıçak yaptırabilirsiniz ben bundan 4 sene önce 50 cm dövme zıh satır yaptırmıştım bir demirciye 100 tl para vermiştim hala jilet gibi. usta yetenekliyse baya güzel iş çıkarabilir f/p açısından.


  • apocalipy  (13.11.19 20:30:09 ~ 20:34:11) 
dur sakın alma. ikea 365+ serisi var ömürlük. tek parça olduğu için hayatta kopma vs olmaz. hemde harika tasarım. ilki refikanınkinden. ikincisi de 3lü set. bunları al yemek yaparken acayip zevk alıcaksın. :)

www.ikea.com.tr

www.ikea.com.tr
  • xrated  (13.11.19 20:45:00 ~ 20:46:41) 
Sivas ve bursadaki üreticilerden almanı tavsiye ederim. Kasaplar buradan alır. En kaliteli bıçak sivas ve bursada üretilir


  • insomniac  (13.11.19 21:01:16) 
Yerel üreticiden daha kaliteli bıçak yaptirabilirsin o para o bıçağa verilmez.


  • m orak  (13.11.19 21:21:29) 
geniş yüzeyi ve kabzanın daha yüksekte oluşuyla bu bıçak benimde ilgimi çekmişti açıkcası (videolarda görmüştüm), pratik güzel bir bıçağa benziyor. kesme kalitesi, bileyleme zamanı gibi şeyler var kaliteyi etkileyen ama çok sorunlu olduğunu da düşünmüyorum.

benzer nitelikte başka bıçaklar var ise ve fiyatı daha uygunsa neden olmasın derim ben.

@synthetic a priori'ye katılıyorum, çok para değil kısmı kime göre neye göre diye değişebilen bir şey ancak uzun yıllar kullanabileceğin ve sevdiğin şeyle uğraşırken kullanacağın şeylere harcadığın para asla ve asla boşa giden para değildir. (kaliteli ürünler için konuşuyorum elbette)
  • selam  (13.11.19 21:21:59) 
Ben de sapsız, tek parça olan bi şey almanızı öneririm. Hijyen ve sağlamlık açısından. Tabi elinizde tutmanız lazım almadan, dengeli olmalı. İkea olabilir. Bu refikadan ın bıçağı da güzelmiş ama.


  • Hakan1980  (13.11.19 22:32:21) 
Öğrenciysen alma kardeşim, okul bitsin set alırsın.


  • antihero  (13.11.19 23:16:23) 
Ben ikeadan aldım çin kasap bıçağı tarrzında, zaten tek model var o şekilde, 10€ gibi bişeydi yani türkiye'de varsa 80-90 liradır heralde. Sadece onu kullanıyorum. Bir de 50 tl'ye büyük çift taraflı ıslak bileme taşır alırsın, yıllarca kullanırsın. İkea'da başka bıçaklar da var fransız chef bıçakları falan, bir tane komple paslanmaz model vardı hoşuma gitmişti ama elime almadım belki çok komforlu olmayabilir. Ne alırsan al bileme taşı mutlaka olsun düzenli biledikten sonra her bıçağı bir şekilde kullanırsın, parası çok koymayacağı noktada da gerçekten güzel bi bucaj alırsın


  • mirafiori  (14.11.19 02:28:47) 
www.hepsiburada.com

dövme çelik sürmene bıçağı.

olmadı tefal zen seramik bıçak.
  • babilbaligi  (14.11.19 09:16:41) 
baya ünlü şefler de bile 15 liralık bıçak gördüm en favori aletleri olarak, gaza gelme ileride bakarsın al ortlama bişe iş görsün yeter, hiç biri lazerle kesmiyor.


  • Big bada bum bum  (14.11.19 09:28:04) 
refika'nin bicagini ben de bayagidir istiyordum. guzel sik bir bicak. bu bicak konusunu anlattigi bir de videosu olmasi lazim. izlemeni oneririm. o bicaga o para verilir bence. ucuk bir rakam degil.

ama gorerek al+1. cunku bicak biraz kisiye ozel. kadinsan daha hafif bir sey isteyebilirsin. elin kucukse eline uygun bir kabza isteyebilirsin. bir gormekte fayda var almadan.
  • jimicik  (14.11.19 10:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.