[]

apartmandakilerle park sorunu - motosiklet

apartmanın 4 araba sığan parkı var yanında. 4 tane araba buraya parkediyor. bu dört parkın yanında araba sığmayacak kadar bir yer var. oraya da 4 motosiklet park ediyor. motosikletlerin park ettiği yer çoğu zaman önceden parketmiş arabalar tarafından bloklanıyor. motosikletler sokakta bir yere park etmek durumunda kalıyor. veya tam tersi acil bir durumda çıkarılamıyor motosikletler.


ben ve diğer motorcular artık bu sıkıntılı durumdan bıktık. apartmanın giriş kapısının önünde genişçe bir alan var. bu alana önceleri merdiven ile ulaşıldığından motosikletin inme şansı yoktu ama geçen hafta rampa yapıldı ve motosiklet indirilip rahatça bırakılabilir.

geçen hafta buraya bıraktım motosikleti ve bıraktığım anda camdan bir kadının bağırışını duydum. yok oraya motor bırakılmazmış. o rampa bavul taşımak için yapılmış bilmem ne. rampadan inildikten sonra en az 5 metrelik yer var. motosiklet sondaki 2 metreyi kapatıyor. yani bavulu falan engellemiyor hiçbir şekilde ama işte teyzeye anlatamadım, aldım motoru geri.

bugün de arabalardan biri çıkarken motora vurmuş. arka ışık ve plakalığı kırmış. baya sinirlendim doğrusu.

sormak istediğim şu: ben bahsettiğim rampadan indirip park etsem girişe, buna karşı çıkma gibi bir hakları var mı? oraya parkedilip parkedilmeyeceğine kim nasıl karar veriyor?

ikinci olarak: motorların parkettiği o dar yere parketmek yerine motorumu araba parkına gayet ortalı bir şekilde koysam. yani 1 araçlık yeri kullansam buna bir şey diyebilirler mi? neticede motosikletlere tahsis edilmiş bir yer yok.

ve son olarak siz ne önerirsiniz?

 
araç sahipleri yer bulamadıkça size cephe alır. arada cengaverler çıkar motoru taşımaya kalkar. deviren olabilir. sonra hır gür.

ama böyle yapmakta inat ederseniz tüm araç sahipleri motorları o teyzenin şikayet ettiği yere park etmeniz konusunda sizin arkanızda durabilir.
  • emfuzi  (13.11.19 17:48:52) 
yönetimsel bir karşı çıkış olabilir ama apartman toplantısı olacakta gündeme taşınacakta hee hee der geçerim.

apartman önündeki 4 araçlık park yeri konusunda da şahsen cort diye park etmem ama 2 motor 1 araçlık yere rahatlıkla sığar. hatta 4 araç ve yanındaki 4 motorluk alana denk gelen araç yerine park ederim ki diğer motorlarda rahat rahat girer çıkar.

motorlu taşıt yani, ille kenarda kuytuda olacak diye bir durum yok bence. araba nasıl ruhsatlıysa, motorda ruhsatlı ben böyle düşünüyorum.

bina önündeki alana da bırakılabilir. teyzeler hep konuşur.
  • qxgviper  (13.11.19 17:50:56) 
Asfalt boyası al, bi köşeye çizgi çek, içine de şablonda motosiklet resmi çiz. Oraya koyun. Yeriniz belli olsun.


  • antihero  (13.11.19 23:20:30) 
Hır gür olmadan, araç sahipleriyle de konuşarak teyzeleri de ikna ederek bir çözüm bulmaya çalışın.

Binada kaç daire var mesela, 4 araç 4 motor zar zor sığıyorsa daire sayısı daha fazladır. Erken gelen yer kapıyordur herhalde.

Bir toplantı tertip edin ya da bir akşam tek tek dolaşın diğer motor sahipleriyle birlikte.

Unutmayın, tatlı dil her zaman kazanır, ama kendinizi ezdirmeden, haklarınızı bilerek.

Bir de motorlara alarmlı disk kilidi takın.
  • John Bloor  (14.11.19 11:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.