[]

çin'den ithalat yapmak?

merhaba.

alibaba üzerinden düşük miktarlı mal ithalatı yapmak isteyen şahıs firmaları, tek başına bu işe girişince vergi ve kargo ücretleri çok yüksek olduğu için ortak olarak mal getirme olayına girişiyorlarmış.

bu işin tam olarak adı nedir?

profesyonel ve kurumsal olarak bu işi yapan ve tavsiye edebileceğiniz bir mecra var mıdır?

 
Bu tip sorulara en iyi bir gümrük müşavirine veya dış ticaret firmasına danışarak cevaplandirabilirsiniz.

Konudan bağımsız olarak eskiden çinden ithalat yapan bazı
müvekkillerim vardı geçmiş zamanda, " ek mali yükümlülük " denilen olaydan çok başları ağrımıştı mesela bir ürünün ülkemiz için belirlenmiş rayiç bedeli 5 tl diyelim, siz aynı ürünü çinden 0.25 tl ye aldınız ve ülkeye sokmak istediniz diyelim bu noktada ödeyeceğiniz vergi 0.25 tl üzerinden değil ek mali yükümlülük kapsamında 5 tl den olacaktır. İthalatını yapacağınız ürünleri bu noktada iyi belirleyiniz.
  • apocalipy  (13.11.19 15:24:05) 
hocam
kargoyu dusurursunuz en fazla
vergiden fazla kacıs yok
adetli almadınız mı üründen de fazla indirim alamazsınız
ne getireceksiniz vs. yazarsanız yardımcı olmaya calisiriz
  • kingcyrax  (13.11.19 15:29:46) 
gümrük bedellerinden ve de shipping'ten kar edersiniz. 1 konteynır altı mal getiricekseniz ve de al sat yapacaksanız o tarz işlere girmek mantıklı


  • kveldulv  (13.11.19 15:39:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.