[]

Ne yaparsak yapalım işin ucu sosyal olmaya mı çıkıyor

Çocukluğumdan beri istemedigim gibi davrandığım rahatsiz ortamlarda bulunduğumda midem bulanır kaçınırım bundan. Rahat davranınca da insanlar kaçıyor hatta kendimi zorlayıp rahatsız duruma sabretsem bile bir süre sonra sosyal olmadığımı anlayıp dışlıyorlar.

Şuan mesela ofiste millet bir masaya toplanmış kahvaltı yapıyor kimse bişey demiyor onlara. hâlâ bana iş yıkma peşinde müdürler adaletsizlige tepki gösterince de beni suçluyorlar. Böyle bi hayat yaşamak istemiyorum artık ne yaptığın işin ne efendiligin önemi kalıyor. İkili ilişkilerde iyi olan gurubu yönlendiriyor. Sen uymak istemezsen de dışlıyorlar. Mesela işini iyi yapana ödül iyi bir yemek iyi bir araba desen bunlar ilgimi çekmiyor yalakalık ettikten sonra bunları kazanacaksam hele midem bunu hiç kaldırmaz zaten. Hal böyleyken niye yaşayayım?


 
evet. tek önemli yetenek çevre edinebilmektir. senin kim olduğun, ne olduğun değil, kimi tanıdığın ve kime sözünü geçirebildiğin önemli.

geri kalan tüm yeteneklerin çevrenle sınırlı.
  • babilbaligi  (13.11.19 09:11:31) 
Aslında siz de haklısınız. Pek çok genç üniversiteyi bitirinceye kadar aslında sosyal bir yaşam formu olduğundan habersiz bir bireysellikte yetişiyor. Sınavlarımız, okullarımız artık hep bireysel performans başarılarının ölçüldüğü yerler. Sonra bir de bakıyorsunuz ki "takım çalışması" diye bir şey varmış. Hiç geçinemediğiniz insanlarla birlikte bile olsanız onlarla oturup bir sonuç elde etmeniz lazımmış. Gerçek hayata hoş geldiniz. Bu arada sosyallik iyidir korkmayınız. Ki ben çok sosyal bir insan değilim ama kendimi geliştiriyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (13.11.19 09:22:09) 
sosyalleşmeyi de bilmiyoruz ki. ofis ortamları veya çalışma ortamlarında hep adam tutmaca vardır. kafaya takmaya gerek yok.


  • mikahakkinen  (13.11.19 09:40:58) 
sosyal olma kararı alsan da bunu mevcut iş yerinde uygulamak seni tuhaf hissettirecek.


  • kanlakarisikyagmur  (13.11.19 10:48:13) 
@kan ne gibi?


  • sordum soruyu  (13.11.19 16:41:26) 
aynı anlattığın gibiyim. iş hayatına yakın zamanda girmiş biri olarak kimsenin yaptığın işin ne kadar iyi olduğuna baktıkları yok diyebilirim. Bunları nasıl olsa başkası da yapar bana yalakalık lazım, işime geldiği gibi davranırım. diye düşünüyorlar bence. Kimse senin gerçekten kim olduğunla da ilgilenmiyor. Onlara güleryüz göster, yalakalık yap yeter. Sonra istersen arkalarından konuş, ister dünyanın en iğrenç insanı ol fark etmez.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (13.11.19 17:03:44) 
Bu biraz ortamdaki kişilerle enerjinin tutması ile de ilgili.
Bigün başka bi işyerine geçersin, orada kafa dengin arkadaşların olur, aynı masada kahvaltı yaparsınız olur biter.

Bunu o kadar çoook yaşadım ki.. hatta cinnet yeri halindeki işyerinde gıcık iki kişi gidip, yerlerine iyi anlaşılabilir kişiler gelince şahane iş ortamı yakalamışlığım var 1ay içinde. Bu işler hiç belli olmuyor cidden, birden değişebiliyor her şey.

Bir de işyerinde be bileyim güzel müzikler dinle bi taraftan, yolda uykusuz vs komikli şeyler oku. Modunu yükselt. Sen iyi hissedince gözüne batmıyor eskisi kadar hiçbir şey..

Hepsi tecrübeyle sabit :)
  • lambada  (13.11.19 21:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.