[]

Word'de altını çizili kelimenin altına ortalı biçimde nasıl rakam eklerim?

Word'de başlıktaki eylemi otomatik yapabileceğim bir özellik var mı? (Hani genellikle testlerde rastlarız bu görüntüye.)

Alt satıra geçip, rakam yazıp kelimenin tam altına denk getirmeye çalışabilirim. Ancak böyle yapınca kelimenin tam ortasına denk gelmiyor. Bir de yan yana birçok kelime varsa, ayarlanması zor oluyor, birinde değişiklik yapsanır diğerleri de kayıyor falan...

Word'de yolu yoksa en iyi şekilde nasıl yapılabilir ve başka hangi programda rahatlıkla yapılabilir?

 
tam ortasına getirmen zor. kelimeler hep aynı uzunlukta olsaydı sekme (tab) kullanabilirdin. ama bence senin durumuna en kolay çözüm tablo yapmak. kelimeleri herbirini bir hücre olacak şekilde bir satırda yazarsan, alttaki satırda da her hücreye bir sayı yazarsın. seçeneklerden ortala dersen her şeyi ortalar.


  • helenart  (12.11.19 23:51:55) 
kenar çizgileri olmayan bir tablo yapmanız lazım. üstteki hücreye yatay ortalayarak kelimeyi yazacaksınız, alttaki hücreye de hücreye yatay ortalayarak rakamı yazacaksınız. rakam kelimenin tam ortasına denk gelmiş olacak.

tablosuz çözüm ancak quark muark gibi dizgi programıyla olur.
  • kibritsuyu  (12.11.19 23:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.