[]

Acil laptop sorunu, cevaba ihtiyacim var

Arkadaslar 1.5 aylik acer swift3 laptopum var. Kardesim de kullaniyor. Bugun ramini acmis modeline bakmak icin cikarmis. Ciplak elle yapmis bunu. Sonra taktim ama laptop acilmiyo diyo. Şarja takiyorum sarj da olmuyomus. Napicam ben simdi moralim cok bozuldu. Bi arkadasim tanidik tamirci var yazicioglunda diyo yarin ona mi goturiyim, servisine mi veriyim napiyim?

1.5 aylik laptop ya kullanimi da acil benim icin evde baska pc yok tez yaziyodum . Acayip canim sıkıldı. Bi akil verir misiniz?


 
kardesin ram modelini anlamak için sökecek kadar teknolojiye uzaksa büyük bir ihtimal kısa devre yaptırmıştır. maks 2 saatte tamir ederler. garanti bir boka yarıyor mu? ekstrem durum yaşamadıkça hayır. zaten garanti kalmamıştır.


  • musmus  (12.11.19 23:44:25) 
moral bozmaya gerek yok,rami taktığı slotu değiştirip tekrar denesin.eğer yine olmazsa sorun ram bile olmayabilir.bilgisayarı söküp rami çıkartabiliyorsa ram modelini uygulama ile öğrenebileceğini bilir,başka bir sıkıntı olduysa onu buna yıkmış olabilir.


  • deepfingers  (12.11.19 23:55:24) 
Ram çıkarmakla bilgisayar şarj olmuyor duruma gelmez.
Kardeşin sana yalan söylüyor olabilir.
Kısa devre ihtimali var ama düşük.
  • işimdeyim gücümdeyim  (12.11.19 23:56:31) 
Ram söküp takarken öyle kolay kolay bir şey olmaz. Büyük ihtimalle ram yerine tam oturmamıştır. Ram'inde hata olan belli bir yere kadar açılır orda hata verir bu arada. Bilgisayar açma tuşuna basınca hiç tepki vermiyorsa sorun ramde değildir.


  • talasas  (13.11.19 00:09:00) 
Cevaplar icin tesekkur ederim.

2 farkli slota da takmış yine de acilmamis yok laptop. Hic acilmiyor bu arada belli bi yere kadar da degil. Rami cikardiktan sonra tekrar taktigindan itibaren asla acilmamis pc. Bi arkadasim da ana kart yanmis olabilir dedi.

6 ay taksitle almistim daha ilk taksitini odemistim o yüzden acikcasi uzuldum moralim çok bozuldu :/ tesekkur ederim tekrar cevaplara.
  • hindistan cevizi  (13.11.19 00:17:46) 
Şarj bile olmuyorsa o anakart gitmiş. Ama anlamadığım ram takarken bunun olması çok düşük ihtimal. Çok ram slotu yaktım 2000 lerin başında o zaman da bile sadece ram slotu yanar devrenin geri kalanına zarar gelmezdi.


  • goodman  (13.11.19 00:27:20) 
anakart gitmez kolay kolay. soketleri kontrol edin bi.


  • icim urperiyor  (13.11.19 02:16:49) 
o kadar kolay bozulmaması lazım

1- rami yerine oturtamadı
2- kardeşin başka bi şey yaptı sana söylemiyor.
  • orpheus  (13.11.19 02:29:21) 
sarj olmuyor derken sarja takinca yanmasi gereken bir isik falan yanmiyorsa. aleti acarken guc soketini cikarip takmayi unutmus olabilir. renkli kablolari olan socketin tam takildigindan emin olun bence.


  • tanaka  (13.11.19 07:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.