[]

excell veri alma

Elimizde bir adet web sitesi var, bu site üzerinden belli tarih aralıkları yapılarak içerisindeki güncellenen verilere pdf ve excell olarak erişilebiliyor.

Yani normalde ben bu excell üzerinden bişeyler aramam lazım ama her defasında exceli indir, içerisinde arama yapmak zor oluyor.

Web sayfası içerisinde de bu excelin içerisindeki verileri arama yapmaya imkan vermiyor.

Excelde veri al menusunde bu excelin içeriğine herhangi makro ile arama yapılabilecek bir uygulama yapılabilir mi?

Excel uzmanlık alanım degil, ama sanırım bu sekilde bir olayı var. benim derdime care olur mu acaba :)

Derdimi anlatabilidim umarım.

 
excel query eklentisini bir dene


  • evildead  (12.11.19 21:51:53) 
Kap.org.tr den mi veri aliyorsun


  • tunaktunaktun  (12.11.19 23:24:07) 
yok kap.org.tr değil.
çalıştığım kurumun intranet üzerinde bir giriş ekranı var. oraya kullanıcı adı şifre girişi sonrası bir bolumde belli tarih aralıgı secince ya da tumü dendigi zaman bir excell dosyası indirmeye imkan veriyor. amacım o exceldeki verileri her zaman o aralık secme isini yapmadan makro ile tek tıklama ile gelmesini saglamak.
baska bir makro ile o sayfadan veri alınabiliyor ama benim amacım baska veriyi de alabilir miyim diye.
  • therevo  (13.11.19 00:28:16) 
Ücreti mukabilinde yapabilirim isterseniz. Mesleğim bu (tarayıcı otomasyonları geliştirmek).


  • Kahir ekseriyet  (13.11.19 01:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.