[]

evli kisinin is sebebiyle avrupa'ya tasinmasi

durumunda kisinin calisma izni alinacak falan filan. esine de vize veriyorlar mi? nasil bir surec? sirket esi icin de ugrasmaz buyuk ihtimalle, kisinin ne yapmasi gerekiyor. ve en onemlisi esi calisma alan birinin de calisma izni alma sansi var mi?

ulke: hollanda
tipten kasit ne tam olarak bilmiyorum fakat ben muhendis olarak gidecegim eger olursa. esim de muhendis.

 
Evet es de vize ve calisma izni aliyor


  • anten  (12.11.19 19:48:51) 
peki ne yapmamiz gerekecek ?


  • seksli harf  (12.11.19 19:53:30) 
"Eş de çalışma izni alıyor" bilgisi eksik. Bu ülkeden ülkeye ve çalışma izniyle giden eşin çalışma izni tipine göre değişiyor.

Eğer ülkeyi ve çalışma izni tipini araştırırsanız eşinize çalışma izni verilip verilmediğini görebilirsiniz. Ülke İrlanda ise ben yardımcı olabilirim.
  • crown  (12.11.19 20:03:16) 
ulke: hollanda
tipten kasit ne tam olarak bilmiyorum fakat ben muhendis olarak gidecegim eger olursa. esim de muhendis.

  • seksli harf  (12.11.19 20:05:29 ~ 20:08:03) 
Hollanda bu konuda cömert ülkelerden, çok büyük olasılıkla eşin de çalışma izni olur.

Çalışma izni tipinden kastım, mesela İrlanda için 3 tip çalışma izni var; General, Critical Skills ve Stamp 4. Eğer kişi General work permit aldıysa eşinin vizesi oluyor ama çalışma izni olmuyor. Her ülkenin kendi kanun ve kuralları vardır. Ama dediğim gibi Hollanda expat dostu bir ülke, sıkıntı olmaması lazım.
  • crown  (12.11.19 20:15:09) 
Sizin vizeniz neyse aynısı eşinize de veriliyor. Eşiniz aile birleşiminden başvurup sizin vizenize dahil oluyor. Aile birleşiminden faydalanmak için evliliğinizi Hollanda’da da tanıtmanız gerekiyor resmi makamlara. Evliliği tanıtma işleminden sonra eşiniz de başvuru yapabilir.
Mesela sizin vizeniz ocak ayında çıktı. Eşiniz de başvurdu, prosedür vs. derken onun vizesi mayıs ayında çıktı. Ona da sizin gibi çalışma ve oturma izni verecekler.
Sizin vizeniz ne zaman doluyorsa eşinizinki de o zaman dolacak. Mesela sizinkini 2022 ocakta yenilemeniz gerekiyorsa eşinizin de o tarihte yenileme başvurusu yapması gerekecek.
  • megalomaniac  (12.11.19 20:17:24) 
muhendis isen Hollanda'ya %90 "kennismigrant(highly skilled migrant)" olarak geleceksin. evet esin de senin sahip oldugun butun haklara sahip olacak. sirket yardimci olur bu konuda.


  • crucio  (12.11.19 20:54:28) 
Vize tipini öğrenip devlet sitesinden bakabilirsin. Tüm bilgiler ayrıntılı yazıyor. business.gov.nl


  • kaset  (12.11.19 21:27:59) 
Abim bu sene hollandaya gitti is icin. Esine de calisma izni otomatik verildi


  • oscar  (13.11.19 00:37:58) 
Evlilik tanitma gibi bir durum yok hollanda icin ayrica. Zaten sirket avukati sizden gerekli belgeleri isterken nufusdan da o belgeleri alip karsi tarafa veriyorsunuz. Abimlerin basvurudan sonra 2 ay icinde calisma izinleri cikti


  • oscar  (13.11.19 00:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.