[]

Duyuru kadinlarina kuaförlerle ilgili bir soru

Saçlarınızı kestirdiginizde kuaforunuz fön ucretini ekstra mi alıyor yoksa kesime dahil mi? Ben beş yıllık kuaförumde ilk defa fon için ekstra para verdim de şaşırdım biraz. Kasaya gidince "kesim+fön 80 lira' dediler. Yeni sistemleri buymuş. Gittiğim yer aşırı lüks bir kuaför değil, mahalle kuaförü de değil. Ortalama bir kuaför diyelim. Arkadaşlarımla konuşurken bunun saçma olduğunu söylediler de size de sorayım dedim. Fazla para mı vermişim? Yoksa artık çoğu kuaförde durum böyle mi? Bir de son zamanlarda düz fon çekerlerse 15 lira alıyorlar, fırçayı azıcık kivirip hareket verirlerse 20-25 lira arası bir şeyler ödüyorum, bu da yeni çıktı.

Lokasyon: istanbul- beylikduzu.


 
Föne ayrı para veriyorum 4-5 senedir.


  • bitse de gitsek  (11.11.19 21:01:24) 
fön için ekstra para alanlara denk geldim ben yıllardır. almayanlar olduğunu yeni öğrenmiş oldum hatta.


  • pati  (11.11.19 21:02:27) 
Ben de 3-4 senedir fön için ayrı fiyatlandırma yapanları görüyorum ama benim gittiğim yerler biraz lüks olabilir. Yalnız fön için ayrı ücret almasını geçtim, ben kuaför olsam kapımdan çıkacak insanın saçının güzel olmasını isterim o sebeple de kesimden sonra her türlü şekillendirmeyi ücretsiz yapardım. Bana kalırsa çok saçma bir uygulama.


  • irene  (11.11.19 21:08:23) 
ilk kez duymuyorum ama hala föne ekstra para almayan yerler var.
kıvırınca pahalı fön olayına ise yorumum; genel olarak düzgün fön çekebilen kuaförün azaldığı şeklinde. yani 2.katı bile rica minnet geçiyorlar, ben de ısrar ediyorum işlerini düzgün yapmaları konusunda. ve evet, eğer dalga falan isterseniz fransız fönü oluyor, zırt fönü zurt fönü oluyor ve ücret yükseliyor.

son olarak istanbulda kuaför ücretleri her semtin esnaf odasına göre değişiyor. çok lüks bi semtte kuaförler ucuz olabilirken daha dar gelirli bir semtte ücretler artabiliyor. sorup bakmak ve denemek lazım.
  • jimjim  (11.11.19 21:13:41) 
Benim ortaokul lise zamanlarından beri yıllardır gördüğüm, kesimden sonra saçı kuruturken fön ister misiniz diye sorarlar, evet dersen fön çekip ekstra ücret alırlar. Hayır dersen fırçayla fön gibi hafif şekil verip bırakırlar. Ekstra alınmamasına şaşırdım ben de.


  • aquarium  (11.11.19 21:14:09) 
fön icin ayri fiyatlama yapmayan bir yer gormedim hic sanirim. sanirim 15 yasimdan beri sac kestirdigim her zaman fön ayrica ucretlendirilirdi.


  • in vino veritas  (11.11.19 21:15:53) 
Benimki de ayrıca alıyordu. Mahalle arası kuaför diyebilirim ama.


  • elorelia  (11.11.19 21:35:45) 
Eskiden almıyorlardı ekstra para. Birkaç yıl önce kestirdikten sonra fön ister misiniz diye sormuşlardı da şaşırmıştım bayağı. Kıvırcık saçlıyım ve düz fön çekilmediği sürece saçımın düzgün kesilip kesilmediği anlaşılmıyor bile. Sonra kestirdiğim her yer ekstra para almaya başladı zaten. Genelde 10 lira alıyorlar ekstra.


  • rusalka  (11.11.19 21:59:10) 
benim kuaför de fön çekmemeye başladı. iş var yoğunluk var vb deyip yolluyor.


  • Tears of Devil  (11.11.19 22:12:42) 
Önceden almıyorlardi. Fön istemiyorum deyince şekilsiz biraktiklari zaman tanıştım kendileriyle.


  • meraklitursucu  (12.11.19 18:33:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.