[]

hasta kedi konusunda tavsiye

merhaba,
cumartesi günü arabayla giderken kaldırımda bir kedinin aşırı dengesiz yürüdüğünü gördük.
kafası sağa yatmış şekilde bir de acı çekiyor belli martı gibi ses çıkarıyordu hayvan. araba çarptı diye düşündük aldık iki apartman yandaki veterinere götürdük.
söylediğine göre kulakları burnu ağzı aşırı derecede enfeksiyon içinde hatta bu enfeksiyon o kadar yoğun ki beyni etkilemiş hayvan o yüzden dengede yürüyemiyor, dediğim gibi kafa hep yatık.
burnu tıkalı yemek bulamamış, dişleri çürümüş ağzında aftlar vs. vs. ateşi falan yazmıyorum bile.
anlaştık veterinerle antibiyotikli bir tedavi uyguluyor, 2 gün daha kalacak.
ama çıktığında da bu nörolojik problemi geçmezmiş, uzun bir tedavi süreci gerektiriyormuş.
ben eve alıp bakamıyorum, bahçemde 4 tane kedi var 1 dk da parçalarlar bu yavruyu. barınağa bıraksam önceki tecrübelerimden yola çıkarak düşünüyorum ki mümkün değil iyi olması, zaten böyle bırakırsanız uyuturlar dediler.
beslenme noktalarına yakın bi yere bırakın diyorlar o da çok saçma geliyor, hayvan nasıl baş edecek diğerleriyle. ne yapayım bilemiyorum, bir yol gösterininiz çıkar mı?

 
Facebooktaki buyuk hayvan sahiplendirme gruplarina, helpturkey gibi yardimlasma gruplarina yazin. Butun trajedik noktalarin ustune basin. Maalesef baska turlu dikkat cekmiyor veya hep ayni kisilerin arasinda dondugu icin ilanlar, yer acamiyorlar baktiklari nufusun yaninda.


  • la.luna  (11.11.19 18:01:01) 
hayvan ölür. o kadar yayılmış bir enfeksiyondan sonra kışı falan çıkaramaz zaten. iki günde ne düzelecek anlamadım.
yasam hakkına saygı derneği diye bir dernek var, instagramdan falan ulaşın isterseniz. fotoğraf falan her şeyi ekleyin. veterinerse beslenme noktasına yakın bırakın diyen bariz parasını alıp yoluna gitme peşindedir.

  • not dark yet  (11.11.19 19:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.