[]

Kulağımın hala acıması normal mi?

Küçükken kulaklarımı deldirmişler (1) ama ben hiç küpe kullanmadığım için kapanmıştı. 2010'da gittim kendim deldirdim (2). Ayda yılda bir küpe taktığım için o delikler hep kapanır gibi oldu. Küpe takarken zorlamam gerekiyordu, acıyordu ve küpeleri en fazla bir saat takabiliyordum.

Ben de geçen ay yeter artık herkes gibi istediğim zaman rahat rahat küpe takabilmek istiyorum dedim ve yine kulak memesinden ama eskinin yarım cm kenarından deldirerek (3) yeni bir başlangıç yaptım.

Düzenli terramycin sürdüm, ilk bir hafta hiç çıkartmadım. Sonra bi akşam çıkardım sabah takarım diye ki sabah küpe girmedi. 2-3 gün ara ara denedim olmadı. Bu süre içinde de delik boş kaldı tabii. En son kapanmıştı sanırım ki baya kanadı.

Tekrar eczaneye gittim ve aynı yeri bir daha deldirdim (4). Bu son deldirmemden beri küpeyi hiç çıkarmadım. 3 hafta oluyor ama hala gece uyurken kulağımın üzerine rahat yatamıyorum, acıyor.

Yani ben kulak mememi 4 sefer deldirmişim ama bu her fırsatta kapanmakta ve iyileşmemekte ısrar ediyor. Acaba daha fazla zorlamasam mı? Az önce MR çektirdiğim için küpeleri çıkarıp 5 dk sonra geri taktım. Orası hala kırmızı ve kanlı gibiydi (Tabii küpeleri hiç çıkarmadığım için taa ilk deldirmemin kanı da olabilir). Yine de 3 hafta sonra bile yatarken hala kulağımın acıması saçma geliyor. Herkeste böyle mi bu süreç?

Kulaklar ve küpeler üzerine sorulmuş en uzun soruyu okudunuz. Teşekkürler...

 
materyali yüzünden olabilir. beyaz altın veya titanyum deneyin, genelde onlar alerjik tepkiler yaratmıyor. Ayrıca arkası düğmeli olan değil, halka küpe veya kancalı küpe deneyebilirsiniz. Benim de kulaklarım 30 senedir deliktir, hala arkası düğmeli küpe takamıyorum, yara oluyor.


  • sopiro  (11.11.19 13:43:43) 
Benim de aklıma alerji geldi ilk olarak, o nedenle en iyisi altın takmak derim.


  • lcha  (11.11.19 13:46:00) 
@sopiro
@lcha

Eczacı bu küpeler anti-alerjen olduğunu söylemişti aslında.

Halka ve kancalıların ucu ince olduğu için rahat giriyor. Onları deneyebilirim ama yine de uyurken daha sağlam bir şey takmak gerekmez mi hem rahatsız etmemesi hem de çıkmaması için?
  • jacque  (11.11.19 13:52:32) 
Benim kulaklarımdaki deliklerin birer tanesinde hep küçük halka küpeler takılı, kendi içine girenlerden. Herhalde 20 senedir falan takıyor olabilirim, uyurken hiç rahatsız etmiyor. Boyutu önemli tabii.
Keza, cerrahi çelik de deneyebilirsiniz. Piercing yapan yerlerde falan satılıyorlar.

  • sopiro  (11.11.19 14:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.