[]

paranın bir kısmını alıp sürekli 1 hafta sonra geliyorum diyen esnaf?

annemin evini tamir ettireceğiz, ilk parayı aldığında demişti 1 hafta sonra gelir yaparım diye, 2 aya yaklaşıyor az önce aradık yine aynı cevap. küçük bir yerleşim yeri herkes herkesi tanıyor ve bilindikte bir esnaf ama gerçekten tepem atıyor.
sülaleden bir kaç erkeği gaza getirip işyerine yollatsam mı? siz olsanız ne yapardınız?

kış geliyor, yaşlı kadın, ilk önce burayı yap dememize rağmen hala aynı cevabı alıp aynı sonuçla karşılaşıyoruz.

 
Almadığı hizmet veya mala para ödeyenler için sürpiz değil bu. Başka usta arayın ve parayı iş bitince verin.


  • diffarentiationation  (11.11.19 13:43:31) 
bakın hepsini vermedik bir kısmını verdik. hiç vermezsek hiç yapmazlar diye düşündük.

biraz daha bekleyip artık direkt parayı isteyeceğiz zaten. küçük bir yer ve herkesçe bilinen bir esnaf.
  • for day to break  (11.11.19 13:45:38 ~ 13:46:38) 
adamın dükkanında git otur
abi lütfen bizi magdur ediyorsun de
darla
ama hic vermeyeceksin hocam sistem bu sekilde
  • kingcyrax  (11.11.19 13:54:17 ~ 13:54:33) 
1 hafta daha bekleyeceğim du bakalım. yazık ya, demişsiniz ya iş bitince verin parayı diye, bu bize tüm esnaflar içinde en iş bitirir esnaf diye övüldü.

en güvenlisi düşünün artık. memlekete bak ya, sorsan müslümanlar.
  • for day to break  (11.11.19 13:57:48) 
Ustaya iş verirken sözleşme yapın kendine güvenen usta itiraz etmez dalavereciler ise kabul etmez


  • apocalipy  (11.11.19 13:59:16) 
Ustaların hepsi böyle çalışıyor maalesef.

%20-30 peşinat normaldir. Kesinlikle paranın hepsini iş bitmeden vermeyin. Bir de sürekli arayıp, darlayın. Kış gelecek, zordayız, söz vermiştin vs. vs. Bu işler böyle yürüyor maalesef.

Dayak vs. hiç gereksiz, nereye varacağı belli olmayan, saçma bir fikir.

Başka alternatifiniz varsa, "paramı ver" diye paranızı alarak; farklı bir usta ile çalışmayı deneyin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (11.11.19 14:03:59 ~ 14:14:18) 
O kişiyi bu saatten sonra yarım yamalak iş yapar/yapacaktır. Siz 2 ay neden beklediniz? Tepesine neden çökmüyorsunuz? Bu saatten sonra siz başkasına işi acele olarak yaptıracaksınız ve diğer heriften de paranızı almaya çalışacaksınız.


  • malheiros  (11.11.19 14:11:23) 
tepesine çökmez olur muyuz, her hafta arıyoruz, tamam gelecem diyor. 1 hafta daha bekleyeceğim sonra parayı verin diyeceğiz.


  • for day to break  (11.11.19 14:17:46) 
ben ustanin parasini 50 gün sonra veriyorum. anca isin icinden cikiyorum.
bu adam ayin 1 ocakta ise mi başladi. ocak ayi maaşini 20 şubatta veriyoruz. 20 günlük parasi iceride kaliyor. isi yarida birakip gitme ihtimali de kalmiyor.
yani surekli soyluyoruz su adamlara baştan para vermeyin. malzeme parasi verecekseniz de gidip beraber malzeme alin. fisini de vs de alin ya da malzemeyi siz alin. katakulli yapmasinlar nalburla aralarinda anlasip.

kis geliyor ki o eleman daha da cok yogun olur. baska eleman bulun konusun. adam ok derse. sozlesme de yapabilirsiniz. yeni eleman ile. yeni eleman okey derse, eskisinden parayi isteyin.

ulkede pek usta yok.
ustanin sozde ustanin keseri iyi bir keser 55 tl falan. bu adam yagmur yagiyor calinir vs diye gider keserini alt kata koyar tahtanin altna saklar it gibi korur ama senin 2000 tl'lik matkabini calistigi yerde acik alanda birakir defolur zibarmaya kogusa gider. bu adamlar boyle. acimayacaksin.acitmayacaksin.
yap kardesim al parano bu kadar. bunu size demiyorum usta calistiracaklara diyorum.
size de kolayliklar sabirlar dilerim.
  • turbo sadık  (11.11.19 14:19:12) 
Aylar önce bu soruyu ben sormuştum. Üstelik ben hepsini vermiştim. Ders oldu bana da.


  • banacevaplazım  (11.11.19 16:07:46) 
Henuz isini yalansiz dolansiz hakkiyla yapip parasini alan bi ustaya rastlamadim. Hepsi bi dalavere pesinde, az emekle cok para alma derdinde. Hayatta bir seye acimiyorsam o da usta milletidir.


  • msb  (11.11.19 16:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.