[]

Yurtdışı Master Burs Tavsiyesi

Jean Monnet'i kaçırdım maalesef. US, UK gibi ülkeler için kolay alınabilir burslar hangileridir? Aslında ülke seçimi de buna göre şekillenecek biraz. Tavsiyeleriniz nelerdir.




 
masterda burs neredeyse imkansiz diyeyim. zaten var olanlar icin parlak ögrencileri hocalari bilgilendiriyor.

bursun varolmasini gectim, kolay alinabilir olanini sormaniz cok ilginc gercekten.
  • duygusuzromantik  (11.11.19 00:53:26) 
bütünleşik doktoraları araştırın. UK için master ve doktorada burs bulmanız zor. US doktora bursu veriyor


  • horowitz  (11.11.19 01:07:51) 
duygusuzromantik, Jean Monnet gayet alınabilir keza UK de Chevening var, devlet bursları var ki bunlar benim duyduklarım. Yine de yeni araştırmaya başladığım için konuya çok hakim değilim.


  • thin capitalization  (11.11.19 01:52:57) 
kuzey amerika icin duygusuz dogru demis, burslari yakalamak cok zor. burslari kovalamaktansa beraber arastirma yapacaginiz (tezli ise tabiiki) hocayi kafalayin, eger hocayi ikna edebilirseniz para konularini konusursunuz.

benim deneyimim hoca ne kadar senior ise o kadar cok para verebilir, ama kafalamasi zor olur bir de cogunlugun gazi kacmis oluyor. genc hocalarda ise pek para yok ama istekliler.
  • cooperr  (11.11.19 07:40:27) 
Chevening zannettiğiniz kadar kolay alınabilen bir burs değil. Yurt dışına lisansüstü eğitime giden çok insan tanıdım, Chevening bursu alanı hiç duymadım. Seçim süreci olarak da hiç şeffaf ilerlemediğine yönelik çok eleştiri duydum. Jean Monnet’yi de sadece kamu personeli kontenjanından başvuranlar rahat alıyor. Özel sektör ve öğrenci kontenjanından seçilmek çok da zannettiğiniz gibi kolay değil. Hem US hem UK için genel bir burstan bahsetmek zor bildiğim kadarıyla. Okulların kendileri belli vakıflarla anlaşmalı olarak burs programları açabiliyor. Örneğin Cambridge’in Gate diye bir bursu olduğunu duydum. Ama bu da kolay alınabilen bir burs değil mesela. Düşünülen okulların web sayfalarını karıştırmak lazım. Bu burslara da genelde okul başvurusu ile eşzamanlı olarak başvuru açıldığını gördüm.

En kolay alınabilen burs MEB bursu. Ama o da karşılıksız değil. Senet, mecburi hizmet vs. var.

Atarlıya cevap: Jean Monnet alınamaz bir burstur demedim. Kolay alınabilir değil, hangi kontenjandan başvurduğuna göre değişir dedim. Kolay alınabilir burs diye bir şey de zaten yok.
  • radio raheem  (11.11.19 10:49:27 ~ 17:33:06) 
brans onemli. bir de kolaya alismayin, yapabiliyorsaniz oncelikli olarak 2-3 yil calisin ve biriktirdiginiz parayla yurtdisina gidin. abd'de isterseniz 1 yilda master bitirirsiniz ve doktora icin burs alirsiniz.


  • ubi dubium ibi libertas  (11.11.19 12:27:09) 
Jean Monnet gayet alınabilir sinavina oturup adam gibi calisinca. herhalde kapidan her girene dagitmiyorlar ama sonucta ucu basi belli.

ingiltere'de ortalaman vs yuksekse okullar egitim ucretini waive etmek seklinde burs saglayabilir, bu tip olanaklari her okulun/bolumun sitesine tek tek girerek inceleyebilirsin. ulke/okul seceneklerini genis tutarsan sansin artar ama dedigim gibi oturup arastirmak gerek.

bu arada niye "ahkam kesebilecek durumda degilsiniz" diye posta koyuyorsunuz durduk yere, adam soru sormus. yok diye dusunuyorsan yok der gecersin. hayret bir sey.
  • hot potato  (11.11.19 12:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.