[]

İlk maaş kutlaması?

Merhabalar, çalıştığım yerde hayatımın ilk aylığımı alacağım. ilk maaşla iş yerine baklava vs. almak şart mı yoksa alsan iyi olur mu yoksa alan saflar var ama sen bilirsin mi?




 
ortama göre değişir bu, kimi yerde hoş karşılanır kimi yerde gereksiz saçma olarak gelebilir. iş arkadaşlarınla aranın nasıl olduğuna göre, ortamın nasıl olduğuna göre değişir yani.


  • hem şişko hem deli  (10.11.19 16:34:38) 
neden safça olsun ki?
duruma göre bakarsın öncelikle arayı iyi tutmak önemli ciddiyetle.
sonra suistimalci kimseler olduğunu görürsen zaten onlara gereğini yapacaksın.
  • istebukadar  (10.11.19 16:37:40) 
alma.

onun yerine kendine birşeyler al.
  • horowitz  (10.11.19 16:40:55) 
Maaşla iş yerine bir şey alındığını ilk defa duyuyorum ben. Adet olan maaşınızla ailenize bir şey almaktır, tatlı matlı gibi.


  • sopiro  (10.11.19 17:07:38) 
bu yazili bir kural degil ama, ortam ve arkadaslarin gudubet degilse ilk maasla bir tatli ikram etmen guzel olur, kendi departmanin icin alabilirsin tatli


  • exlibris  (10.11.19 17:12:39) 
Benim staj yaptığım yerde adetti. Hatta stajyer halimle baklava almıştım. Sonra ilk işe başladığım yerde de, maaş sonrası çikolata dağıtmıştım. Herkes "aa, nişanlanıyor musun?" diye sormuştu, ben de iki saat "hayır, ilk maaş vs..." diye anlatmak durumunda kalmıştım. Kısacası, iş yeri kültüründe yoksa, sizin de içinizden gelmiyorsa, almayın.


  • agluna  (10.11.19 17:15:26) 
bi deli kuyuya taşı atıyor, yersen alırsın yemezsen almazsın. ofisinde böyle şeyleri kafaya takıcak bir rahatsız yoksa alma. bizde acayip kezban bi kız vardı almadık diye sürekli laf sokuyodu.


  • nahtoderfahrung  (10.11.19 17:17:35 ~ 17:17:56) 
Böyle bir mecburiyet yok aslında. Eğer çalışma arkadaşlarını seviyorsanız ve az kişiyse alabilirsiniz. Saflık olmaz katiyen ama söylediğin gibi böyle bir mecburiyet yok. Şahsen ofisteki çikolata almıştım ilk maaşımla.


  • put it in your appropriate place  (10.11.19 18:47:18) 
Olay saf olmak değil. 4. Isyerimdeyim daha hiç almadım. Alsam da "lanet olsun ne kadar aptalim:(" demem


  • kablelvuku  (10.11.19 19:02:25) 
Eski çalıştığım yerde baklava alınırdı. Almayanın başına kakılırdı. Sadece ilk maaş değil terfi sonrasında alınırdı. Ben güllüoğlundan sipariş vermiştim kendi departmanım için, güzel güzel yedik. Yeni iş yerime de alırım saflıkla alakası yok bence.


  • jazzabel  (10.11.19 20:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.