[]

Bilgisayar kasasina sıvı döküldü

Arkadaslar kasanin ustune nescafe dokuldu yanlardan iceri dogru giderken hizlica fisleri cekip engellemeye calistim eve nescafeyi elimden geldigince temizlemeye calisip bilgisayari kurumaya biraktim. Bu gun denemek icin calistirdigimda bilgisayar once aciliyor fanlar donuyor,isiklar yaniyor ve 5saniye sonra kapaniykr. Saniyorum bi kisa devre soz konusu? Malesef kur yuzunden yeni bir bilgisayar almaya gucum de yetmiyor, sizce kurtarilabilir mi?




 
Tekrar çalıştırmadan önce keşke açıp kasaya baksaydınız. Şuan da içini açıp temizleyip tekrar deneyebilirsiniz. Ama kalıcı bir zarar meydana geldiyse çalışmayacaktır.


  • reactionic  (10.11.19 13:59:07) 
Baktim ama birsey goremedim. Keske 1gun daha bekleseydim belki tam kurumadi islanan bolge. Arizanin psuda mi anakartta mi yahut baska bir parcada mi oldugunu nasil anlayabilirim.


  • sabor  (10.11.19 14:00:52) 
Güç kaynağını anakartsız çalıştırabilirsiniz. Belirli iki kablosunu araya direnç koyup dokundurmanız gerekiyor. Detayları internette vardır. Bence yinede açıp anakarta bakın önüne arkasına. Sıvı teması olmuşsa alkolle temizleyin.


  • reactionic  (10.11.19 14:07:41) 
Saf alkol yok evde. Pamuk ve kolonya ile temizlesem zarar verir mi acaba?


  • sabor  (10.11.19 14:14:48) 
kasayı açın anakartı sökün, o şekilde çalıştırmayı deneyin belki de kasadan şase yapıyordur. selülozik tinerle anakartın arka yüzü de dahil diş fırçası vb. bişeyle temizlemeyi de deneyebilirsiniz diğer parçaları söktükten sonra.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (10.11.19 15:26:59) 
Merhabalar. Tesekkur ederim. Deneyeyim. Selulozik tiner bildigimiz tinerden farkli mi


  • sabor  (10.11.19 16:05:55) 
Selulozik tinerle dediginiz gibi temizledim ama simdi hic acilmiyor bilgisayar :( Power tusuna basiyorum hic tepki yok. Temizlemeden once en azindan aciliyordu :(


  • sabor  (10.11.19 17:33:14) 
selülozik tiner uçucu bir madde olduğu için dökülen sıvının kalıntılarını temizlemede vs. yardımcı olur diye önermiştim, ben birçok anakartı selülozik tinerle temizledim bir problem yaşamamıştım , üzüldüm hiç açılmamasına. kasadan söküp dışarıda çalıştırmayı denediniz mi ? yahut kabloları doğru takıp takmadığınızı kontrol ettiniz mi ?


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (10.11.19 18:20:22) 
Tinerle sorun çözüldü arkadaşlar, 1 saat daha bekleyip çalıştırdım şu an sorunsuz kullanıyorum. Başına gelen arkadaşlara bizzat önerebilirim. Birfincankahvedahaisteyenadam sağ olsun.


  • sabor  (10.11.19 20:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.