[]

İnşaat Müşavir Firma Çalışanı

kontrol mühendisleri sabah 8 akşam 5 (vb) standart saatlerde mi çalışır yoksa diğer şantiye mühendisleri gibi mokoko saatler mi çalışır?




 
Firmaya göre değişmez mi o?


  • deadwampir  (10.11.19 03:45:16) 
hemen hemen uymaya calisirlar ama bi ogretmen gibi degil. yani 5 degil de arada 6 olabiliyor. ya da gece postasinda calisiyorsan gece gelip bakmak zorunda.
mesela ben çorlu'da köprü yaparken saat 5'e beton istiyordum eleman gelip teslim aliyordu betonu izliyordu saat 6 oluyordu. son sende sef der giderdi. 2-3 gunde bir boyle oluyordu. ama 5'ten sonraya kalinca da miymiy ediyordu. adam bakmaza mesai doldu dese yarin kontrol edecegim dese laf da edemem gibime geliyor.

  • turbo sadık  (10.11.19 08:30:25) 
Benim en son çalıştığım projelerde, sabah 9, akşam 5 gibi mesaileri vardı ve haftasonu çalışmıyorlardı. Hatta haftasonu betonumuz olduğunda, gelmemek için pazartesi günü dökün diyenler bile oluyordu. Biz döküp geçiyorduk elbette.

Çok keyifli bir iş olduğunu söyleyemem. İdare ile müteahhit arasında neredeyse hiçbir gücü olmayan bir kurum gibi kalıyorlardı. Mesela hakedişte 10 birim imalat yapmışsanız, idare ile kötü düşmemek için 7 yaptınız diye giriyorlar, siz de mecburen idareye gidip direkt onlarla masaya oturmak zorunda kalıyorsunuz ve zaman içinde kukla gibi bir hal alıyorlardı. Belki de kasıtlı yapıyorlardı bilemiyorum.

Şu sıralar işsizlik yüksek olduğu için girin çalışın elbette, ama işler açıldığında siz genç ve dinamik bir birey iseniz kesinlikle uzak durun. Daha çok emekli, emekliliğe yaklaşmış veya sağlık problemleri olduğu için mesai yapamayacak mühendisler için daha uygundur.
  • malheiros  (10.11.19 11:05:01) 
şantiye müşavir firma çalışanları pek mesaiye kalmıyor, gidiş geliş saatleri bellidir, pek de sorumluluğu yoktur. Yalnız bazı arkadaşların belirttiği gibi genç arkadaşlara önermem, 50 yaşından sonra yapılacak bir iş esasında. Tecrübe edinemez, körelirsiniz, tembelliğe alışırsınız. İleriye dönük cv nize çok bir katkısı da olmaz.


  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (10.11.19 12:18:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.