[]

Google Chromecast

Merhaba Google'ın telefon,tablet, bilgisayardan televizyona görüntü paylaşmasını imkan tanıyan cihazını kullanmak istiyorum aranızda bu cihazı kullanan var mı ? Piyasada araştırma yaptım Google'ın orjinal ürünleri versiyon 2-3 Ultra adı altında satılıyor fiyatları 350-700 lira arası bir de Chromecast özelliği olan cihazlar var onlarında fiyatları 100-200 lira arasında. Bu ürünlerin bu fiyat farkı olacak kadar kalitesi var mı yada görüntü kalitesi çok mu kötü oluyor ?




 
Ilk neslinden beri kullanicisiyim, su an ikinci neslini aktif olarak kullaniyorum. Google'in kendi uretimini kullandigim icin digerleri hakkinda bilgim yok. Ama aklima goruntu kalitesine ek olarak uyum sorunu sorusu geliyor. Ornegin yan sanayi Chromecast, Google Home uygulamasi ile uyumlu calisiyor mu, Google Asistan ile uyumlu mu vb.


  • crown  (09.11.19 16:54:42) 
Eğer android tv de olsa iyi olur diyorsan direk xiaomi mı box s al. Chromecast de var içinde. Bir taşla iki kuş vurmuş olursun.


  • temasettin  (09.11.19 20:04:23) 
@darkrocq peki dandik diye adlandırdığımız cihazlarda görüntü kalitesini Full HD yada 4K alabilir miyiz ?


  • tolgame  (09.11.19 22:35:47) 
google chromecast hem aktif kullaniyorum hem de app yaziyorum bunun icin. Goruntu paylasmaktan ziyade router ile ekranin arasina girip konfigurasyonlari yapip router'in (genellikle) wifi ozelligi olmayan ekrana direkt erisim yapmasini saglayan, ayarlarin yapildigi yerden de kontrol imkani taniyan bir cihaz gibi dusunmenizi oneririm. Gorselligin belirleyicisi olan daha cok ekran taraftaki goruntu ozellikleri. Chromecast tarafı ise aktarım/hiz konusunda belirleyici.


  • deneme12345  (14.11.19 16:38:35) 
miracast falan yalan dolan. telefonun ekranını 4k yansıtır ama video açıp onu yansıtmaya çalıştığında 480p bile sıkıntılı. frame atlama ses senkronunun sapıtması falan. ucuzlarından alacağına hiç alma çok daha iyi.


  • denek hayatım  (14.11.19 17:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.