[]

debe entry'si hakkında

kirbit'in şu entry'sinden bahsediyorum,

eksisozluk.com

son paragraf öncesi söylediklerini geçiyorum ama son paragrafta şöyle demiş,

"şu kalori hesabı falan diyenlerden gözünüzü seveyim uzak falan durun engelleyin, whatsapptan telegramdan her yerden engelleyin bunları. 6000 kalorilik 0.1gr hap yuttuğunuzu düşünün. 5 ay böyle beslenin sürtünmesiz ortamda. termodinamik var lan termodinamik nasıl alacaksın o kiloyu?"

_________________________________________________-

bu açıklama saçma değil mi bana mı öyle geliyor, 6000 kalorilik 0.1gr hap var mı ki böyle bir cümle kuruyor. 1kg kömürün verdiği enerji 4000 kalori, eğer böyle bir 0.1 gr'lık hap bu kadar enerji içeriyor olsa dünya zaten bambaşka bir yer olmaz mıydı?

ben mi cahilim, yoksa kirbit'te mi cahil cesareti var.

 
Kilo alıp vermeyle ilgili bugüne kadar pek çok saçma açıklama gördüm ama en saçması bu olabilir, uzun zamandır bana cringe yaşatan kimse olmamıştı biraz bu eksiğimi giderdi. Yani dediği gibi termodinamik var evet, termodinamiğe göre de 6000 kalorilik enerji içeren bir hap 0,1 gram dahi olsa 6000 kalorilik enerjisini korur, bu hapla 5 ay beslenirsen 5 ay sonunda obez olursun. Ayrıca bunun sürtünmesiz ortamla vs ne ilgisi var onu da çözemedim. Sürtünmesiz ortamda 6000 kalori alınca enerji yok mu oluyor, bu bi kere söylediği termodinamikle alakasız bir sonuç. Yani kalori kaloridir bunu 0,1 gramlık bir hapa da sığdırsan kaloridir o hapı sürtünmesiz uzay boşluğunda da alsan kaloridir ve sonucu değişmez.


  • angelus  (09.11.19 14:10:26) 
Ayrıca bir noktayı atlamışım senin sorduğun onu da açıklamak isterim. Kalori bir enerji birimidir; ısı enerjisinin birimi, diğer ismi Joule'dür. Isı enerjisi ile bir cismin ağırlığı birbirine paralel olmak zorunda değildir, 0,1 gramlık bir "madde"yi yaktığında bundan teknik olarak 6000 kalorilik enerjinin açığa çıkması mümkündür bunu da sadece besinler olarak görmemek gerekir. Misal 1 gramlık uranyumdan milyonlarca kalorilik enerji açığa çıkabilir, bunu bu şekilde incelemek gerekir.

İkincisi, dediğim gibi, kalori ısı enerji birimidir; 1 elmanın 100 kalori olması, 1 elmanın yakıldığında 100 kalorilik ısı açığa çıkardığını, 100 kalorilik enerji taşıdığını gösterir. Bu enerji de elmanın içerdiği şeker gibi besin değerlerinde gelir. İnsan vücudunda kilo yapan şey tabii ki kalorinin kendisi değil o sadece bir ölçüm birimi, kaloriye neden olan şeker protein yağ gibi besin değerleridir, kalori dediğimiz şey bunların işlenirken ortaya çıkan enerjisini ölçer, biz de bu ölçümlere göre ne kadar yiyip ne kadar yemeyeceğimiz matematiğini yaparız sadece. Durum biraz karışık olmuş olabilir ama tam olarak bu.
  • angelus  (09.11.19 14:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.