[]

Deprem için güvenlik tedbiri.

Az önce dusunurken aklima geldi, sizin de fikrinizi almak istedim.

Simdi eskiciden bi camasir makinesi alinir, evin yikilmasi halinde acil cikis olarak kullanilabilecek bir duvarin kenarina yerlestirilir. Makinenin ust kapagi acilir ve icine harc doldurulur. Boylece elimizde ici betonla doldurulmus mukavemeti yuksek bir demir yigini olur. Binanin oldugu yere cokmesi halinde duvar kenarinda kriko gorevi gorecegi icin de o bolgeyi acil cikis kapisi olarak kullanabiliriz.

Tabi gunluk kullanimda salonun ya da odanin icinde cok hos bir goruntu olmayacagi icin makinenin etrafi kontrplak gibi bi malzemeyle kaplanip boyanabilir, ust kismina tabla konulup masa vb gibi bi islev icin kullanilabilir.

Binanin zeminin altina kadar goctugu yerlerde ise yaramasa da nispeten ust ve ara katlarda "acil cikis boslugu" olusturabilir sanki.

Ne dersiniz?

 
Bina zaten evin içinden başlamıyor ki çökmeye.. alt kattan üst kata çöker zeminin üzerine. dolayısıyla sadece o makinenin yanında cenin pozisyonunda durmanız gerekir zaten. Makine işe yaradığı anda bir boşluk oluşur ancak zaten diğer her yer göçmüşken nereye çıkacaksınız?

Böyle bir şey yapılacaksa sadece hayat üçgeni olarak kullanılabilir. Çünkü bina yıkıldıktan sonra ne kapı kalır ne de çıkış. makinenin yanında sadece o boşluk olur. çıkabileceğiniz yer olmaz zaten.
  • biseysorucam  (09.11.19 14:06:22 ~ 14:08:17) 
binanin dosemesi o agirligi tasimaya uygun tasarlanmis midir? orada bir zayif bolge olusup, alt kattakilerin kafasina inmez mi?

yapi sizin beklediginiz modda (bicimde) gocmek zorunda midir? eger beklediginiz modda gocerse, ve dahi sevdiklerinizle birlikte mucizevi bir bicimde yasam ucgeninde hayatta kalmayi basardiysaniz, sifir noktasindan sonra ne olacak? ne iceceksiniz? ne yiyeceksiniz? enkaz altindan ne kadar surede cikacaksiniz?

camasir makinasi, yatak, metal dolap vb. onune son anda cenin pozisyonunda yatip kurtulmayi ummak, caresizlik aninda hayatta kalma gudusuyle olabilecek son umuttur. kacis planinizi bunun uzerine kurmaniz uygun olmaz.
bilimin, teknigin uyarinca binanizi tetkik ettirmeniz, gerekiyorsa onarim / guclendirme yaptirmaniz, esyalari sabitlemeniz onerilir. sizin bireysel olarak yetisemeyecginiz kopruler, yollar, viyadukler, altyapi, okullar, is yerleri, hastaneler, misafirlige gittiginiz yerler, alisveris ettiginiz yerler vb. icin ise kamuoyu olusturup toplumun itkisiyle, devletin gerekli onlemleri almasi icin ugrasmaniz gerekir. devlet onca vergiyi sizi afet aninda, savas aninda, kitlik aninda korumak icin almiyor mu?
  • viva paulista  (09.11.19 15:00:41) 
kendime güvenli bölge yapacağım derken döşemenin çökmesine neden olursun. Deprem anında yıkılmayacak olsa bile çöker.


  • catch the arrow  (09.11.19 16:07:34) 
Allah korusun ama beklenen İstanbul depremi olursa, o yaşam alanında açlıktan ölümü beklersiniz. Deprem anında ölmeyenlere ulaşılamayacağı için depremden sonra daha çok ölüm olacak sanırım.

Bir an önce riskli yapıdan kurtulmakta fayda var.
  • John Bloor  (11.11.19 10:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.