[]

Mercedes C220 CDI (2005) ve dizel motorlar hakkında.

Merhaba,

Dizel ve tercihen otomatik bir araç almak istiyorum. İkinci el alacağım ve biraz hor kullanacağım. Hem çok fazla dur kalk yapacağım hem de çok uzun mesafe yol yapacağım. Yılda yaklaşık 30-40 bin km yapacağım.

Mercedes C220 CDI almayı planlıyorum, 2005 model 210.000 km'de. Bu motorların oldukça dayanıklı olduğunu duydum, yine de emin olamıyorum.

Hem bu araç özelinde, hem de genel olarak 10 yaş üstü yüksek km'de dizel araç alırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz?

Dizel partikül filtresinin çok sorun çıkarttığını ve çok pahalı olduğunu duydum. Sanırım bu eski araçların çoğunda yok, o yüzden nispeten rahat. Turbo bildiğim diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta ama turbo nasıl kontrol edilir hiç fikrim yok.

Aslında düşük hacimli (1.4-1.6) benzinli bir araç da düşünebilirim ama benim bütçeme otomatik ve düşük hacimli bir benzinli araç bulamıyorum. Yoksa hiç düşünmeden 1.4 Civic hb alırdım. :)

O yüzden bütçeme uygun dizel otomatik Mercedes c220 CDI 'a odaklandım. C180 kompressor de çok piyasada ama o da yakıt tarafında beni üzer.

 
hor kullanacak, yilda 30-40bin km yol yapacaksan bence alman alma, uzer.
japon almani tavsiye derim..

  • cooperr  (09.11.19 08:12:35) 
Mercedes standart almanlar gibi değildir. Sorunsuzluk ve dayanıklılıkta japonlar gibidir.


  • Gecikmeli Tapa  (09.11.19 09:14:27) 
2005 model 210.000 km'de dizel bir Mercedes almak intihar gibi bir şey. Youtube'da biraz Scotty Kilmer izle ne demek istediğimi anlarsın.

Turbo olayı tamamen aracın yaşı ve kullanımla alakalı bir durum. Bilgisayara bağlayıp test yapmak ve dynoya sokmak gerekir. Dışarıdan anlaşılması zor. Turbo haricinde zaten bu araçlarda motor sorunu yok. Sorun genellikle elektronik aksamda ve süspansiyon parçalarında ortaya çıkıyor. Arıza tespiti sıkıntılı, yedek parçalar ve işçilik pahalı vs vs.

O fiyata ikinci el Fiat Egea falan almanı tavsiye ederim.
  • redskull  (09.11.19 09:47:16 ~ 09:47:52) 
Scotty Kilmer önerisi için teşekkür ederim, izlemeye başlıyorum.

Sanırım otomatik vitesten feragat edip 1.6 benzinli Volvo S40 (2007) a döneceğim. Ya da denk getirebilirsem 1.4 benzinli Civic (2006-2008).

Yurt dışında yaşıyorum, bu arabalar (10 yaş üstü ve/veya yüksek km olanlar) burada iphone'dan ucuz. Benim de şu an bütçem ancak bunlara yetiyor. :)
  • faati  (09.11.19 14:24:18) 
yurtdışında bile olsan alırken ucuz tamir bakımda gene mercedes gibi pahalı olacak.


  • orpheus  (09.11.19 17:32:11) 
Scotty Kilmer izlemeye degecek biri degil. toyota'dan baska arac aldiysan gerizekalisin kafasinda dede. geciniz.

Mersolar japon kalitesinde diyen biri ise son 20 senede merso sahibi olmamistir. evet eski balina kasalar falan tas gibiydi 20 sene motor/sanziman'a pek dokunmadan giderdin. malesef son 20 senede uretilen araclar icin aynisini soylemek utopik olur.

eger ciddi anlamda arac tamirinden anlamiyorsaniz 200bin km ustu alman'a bulasilmaz, zira her 3 ayda bir kucuk/buyuk birsey cikartacaktir. japonlar ile sorunsuzlukta yarisamaz.
  • cooperr  (11.11.19 07:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.