[]

stereo amfilerdeki main in girişi nedir?

sb




 
ana giris. onun yaninda aux in falan olabilir.

amfi degil ampli. ikisi bambaska kelimeler.
  • alperz  (08.11.19 13:30:49) 
türkçesi bunların stereo entegre amfi değil mi?


  • isvicre rakisi  (08.11.19 14:45:16) 
bambaşka kelimeler değil.

cihazın tam adı amplifikatör. ecnebicesi de amplifier. kısaca amfi diye kullanılır. ampli diyen de var. ikisi de aynı şey. istersen amplifikatör de, amplifiyer de, hepsi aynı yani. fotoğrafa da istersen photoğraf de yani, dile uydurmak için harfi değiştirmek yanlış değil.

üniversite binalarında 100 kişinin aynı anda ders alabilmesine yarayan büyük sınıflar ise "anfi". nazilli'nin n'si ile.

bir de amfibi var, "hem suda hem karada" anlamına gelen bir kelime. onun zaten amfiyle de, anfiyle de alakası yok. sadece ilk harfleri ortak.

main in = ana giriş. sinyalini yükselteceğiniz asıl cihazı takacağınız yer orası.
  • kibritsuyu  (08.11.19 16:55:23) 
stereo ampli dedin mi hi-fi işinde iki çeşit ampli anlaşılabilir. pre ve power olarak... preampli dediğin cihazda genelde bir sürü giriş olur. phono pre, cd player için dijital giriş, efendim line seviye rca giriş falan filan... bir tane de genelde line seviye rca çıkışı olur. onu da gider power ampliye girersin. o da hoparlörleri sürer.

entegre ampli dediğinde bu iki cihazın tek kasada toplanmış hali oluyor. pre katı entegre edilmiş babında...
  • alperz  (08.11.19 20:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.