[]

Uykusu hafif olmak sağlıksız uykunun göstergesi midir?

Çıt sesine uyanabilen bir insanım. Uyumadan önce ambalaj açmıştım, odamdaki çöpe buruşturup attım. Çok da uykum var daldım hemen, sonra o ambalajın genişlemesi sonucu çıkan çıtırtıya uyandım resmen. Ama normal uyanış değil, sanki tehlike anında uyuyakalıp şüpheli ses duyan asker gibi dikkat kesilerek. Öyle panik atak bi tip de değilim, evham falan yapmam uyanıkken.

Bu basit bir örnek, mesela uyuduktan 3-4 saat sonra odama sessizce giren insan olursa da uyanıyorum. Rem uykusu denen şey az mı bende, neden böyleyim?


 
Bana burun ameliyatı önerildi bunun için uyku düzelicek diye. Gittim septum ameliyatı oldum, hiçbi şey düzelmedi. Hala kapı gıcırtısına uyanıyorum. Psikolojik bir mevzu olduğu kanısına vardım. Gündelik yaşamda sürekli diken üstünde olmak, hafif paranoya ve anksiyetenin uyku halindeki karşılığı olarak yorumladım.


  • Vse budet horosho  (08.11.19 00:52:28) 
gün içinde hep yorgun oluyorsan, gergin oluyorsan üstüne git. uykunu iyi alabiliyorsan sorun olmamalı. haftada 3 defa yapılacak iyi egzersiz uyku kalitesini ve derinliğini çok arttırıyor.

normalde rem denilen derin uykuda bırak sesi birisi seni dürtse uyanamazsın. ama dediğim gibi gün içinde aşırı yorgun değilsen rem uykunu alıyorsun. fakat gece hiç uyumadığını düşüne yaşlılar gibi o aradaki hafif uyku anlarında olan sesleri fark ediyorsun.

bu yeni nesil uyku takibi bileklikleri de sana fikir verir. bir adım ötesi bir uyku kliniğine gidip uyku testi yaptırabilirsin.
  • orpheus  (08.11.19 07:48:29 ~ 07:52:29) 
Benim de cok nazik ve kalitesiz uykum var. Yukaridaki arkadas gibi bana da burun ameliyatı onerdi doktor. Ben hic komusunu açmadan doktor burnuma baktiktan sonra soylesi senin uykun cok kalotesizdor, sabahlaro zor kalkarsın dedi. Aynen oyle gercekten.

Ambalaj sesine uyanmak, - ki bana da olur bazen - kalitesiz uykunum gostergesi bence. Kaliteli uyku deliksiz uykudur zaten. Ben 750 kere uyarinirim sabaha kadar ornegin.
  • stavro  (08.11.19 09:11:12) 
bir kaç gün fiziki olarak yorulmayıp, çok uyursam bana da öyle oluyor.
ama normal zamanlarda iş güç çoluk çocuk, akşam top atılsa uyanmıyorum.
demem o ki fiziki olarak fazla yorulmuyorsundur, belki bu yüzdendir.
  • ravenudon  (08.11.19 09:46:28) 
Burun ameliyatı oldum ben bu değişmedi. Bence ruh haliyle ilgisi var. Her zaman tetikte olan, kendini salamayan, çevreden gelebilecek her şeye karşı hazırlıklı olmaya çalışan bir insansın; kafası rahat, "amaaan" diyebilen bi tip değilsin muhtemelen.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.11.19 12:14:55) 
burnumda hiçbir şey yok, haftada birkaç gün spor yapıyorum. gün içinde çok yoruluyorum ve karanlık/sessiz ortamda uyuyorum. buna rağmen en küçük bi hareketlilikte ya da ışık değişiminde uyanıyorum. yolculuklarda da tüm gece uykusuz gitmiş olsam bile uyuyamam. bence yapısal, bir nedeni yok belki hayatının başka bi döneminde değişirsin, değişiriz. deliksiz uyuyabilmeyi çok isterdim.


  • xvyz  (08.11.19 12:22:40) 
Ben de yatılı okulda çalıştığım zamandan alışkanlıkla gece yirmi defa uyanırdım, ama ne zaman ki uyumadan önce body scan meditasyonları dinlemeye başladım, uyku kalitem arttı, daha derin uyuyorum. Ayrıca egzersiz ve akşam belirli bir saatten sonra yemek yememek de fayda sağlıyor diye düşünüyorum.
Body scan deneyin derim.

  • sopiro  (08.11.19 13:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.