[]

İnsanlar neden evlenmeye 3 kala ayrılıyor

Tanıdığım bir çok insan birkaç yıllık ilişkiden sonra tam evlenme arifesinde ayrıldı, hatta bazıları kısa süre içinde başkalarıyla evlendi. Neden?




 
Genelde sadece tek taraf evlenmek istiyor, öbür taraf hayır diyince evlenmek isteyen ayrılıyor. Çünkü bizde evlilikler evleneceğin kişi kadar evlilik zamanı geldi mi ona göre de yapılıyor.


  • Bruce  (07.11.19 23:44:55 ~ 08.11.19 08:31:11) 
Aile faktörü devreye giriyor. Anne görümce vs.


  • olaylar olaylar  (07.11.19 23:47:38) 
aileler isin icine giriyor. o diyor ki benim kizim en iyilerine layik bilmem kac liralik set alinsin, oburu diyor ki ben yatak odasina su kadar masraf ettim erkek tarafi mobilyalari ucuzundan aldi. kiz deliriyor tek tasim neden ceviz degil nohut kadar, dugun su kadar olsun gelibasi bu kadar olsun, annen bana gulmedi, gelin elimi opmedi, damat biz hosgeldin demedi, ... bunlar bitmiyor sonra iliski bitiyor.

bunlari isin icine sokmayanlar ya da minimumda tutanlar evleniyor zaten :)
  • in vino veritas  (07.11.19 23:55:20) 
Evlilik tarihi yaklaştıkça karşınızdaki kişiyle ilgili hoşunuza gitmeyen şeyler “aa resmen hayatımın sonuna kadar buna katlanmam gerek” diye suratınıza bir tokat gibi çarpıyor. Tabii ki boşanmak bir seçenek ama çok az kişi “ya bir evlenelim, yürümezse boşanırız” mentalitesiyle evleniyordur zaten. O sebeple “zararın neresinden dönülürse kardır” diyerek vazgeçmek çok mantıklı.


  • sopiro  (08.11.19 06:25:31) 
Benim komşu abinin annesi gelinle perde seçimi konusunda kavga edince ayrıldılar evlilik öncesi. Kısa süre sonra başkasıyla evlendi. Aile ve evlilik zamanı geldi düşüncesi +1


  • hasmetizm 2046  (08.11.19 08:17:20) 
evlenmeye 3 kala gerçek yüz ortaya çıkıyor.
flört aşaması tamamen tiyatro.

  • dafuq  (08.11.19 09:30:41) 
Evlenme öncesi "önemsiz detay" diye düşündüğün herşeyin, karşı taraf, ailesi veya tam tersi, onun için "önemsiz detay"ların senin ve ailen tarafından önemsenmesi durumunda kavgalar çıkıyor hemen.

Ben evlilik öncesi ayrılmayı düşünmedim, ama gerçekten "bitse de başbaşa kalsak artık" diye gün saydım.
benim annem herşeye "önemsiz, fakir/avam eğlencesi" tadında baktı, karşı taraf allahtan bohça, şu bu isteriz diye tutturmadı, böyle bir istek olsa, ben tek başıma yapamazdım ve sorun çıkardı, asgari müşterekte anlaşıldı (benim annem hariç)

Eşim annemi kına gecesi öncesi, fikrini alırmış gibi 1-2 birşey sorduğunda bile annem, "ne gereksiz adetler, ne köylü işi salak şeyler" diye terslemişti :)
  • Corc  (08.11.19 09:35:22) 
Arkadaşın annesi kınada düğünden bir gün önce k.validesinin seçtiği pastayı beğenmedi diye damatla tartıştı, ayrıldı.


  • banacevaplazım  (08.11.19 22:54:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.