[]

Türkiye Türkleri Araplara mı daha çok benziyor Farslara mı?

aldığımız kelimeler, günlük yaşayış vs.




 
fars.


  • candide  (07.11.19 19:05:53) 
araplar tek bir millet deyil.
turkler tek bir yoreden, imtiyazsiz sinifsiz kaynasmis bir kitleden mutesekkil deyil.

suriye ve lubnan araplari ile, adana antakya vs. yoresindeki kitle oldukca benzesir.
tebriz'deki iranli ile kars'taki bir yurttas benzesebilir.
misirlilar da turklere epeyce benzer. ama hangi turklere?
korfez araplari ile turklerin pek alakasi yoktur. ama yeni zelanda'ya, izlanda'ya filan giderseniz oradak bir suudlu ile turkun benzesen yonleri daha goze batar.
iran'in korfeze civari arap bolgelerindeki bir yurttasi, korfez araplarina daha cok benzeyebilir.
ki korfezin cesitli arap birligi ulkelerinde yerel halklarla kaynasmis, gocmen farslar vardir.

kuzey afrika'daki araplarin, berberilerin, tuareglerin bunlarla pek alakasi yoktur. lakinki oralardaki gundelik yasamda, kulturde, metalarda turkiye'den pek cok girdi vardir.
  • viva paulista  (07.11.19 20:36:34 ~ 20:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.