[]

Acil cevap beklenen yavru kedi (annesi kaçtı gibi olasılıklı..) sorunsalı..

konu acil diye ayrıntıları daha sonra ekleme garantisinde kısaca şöyle özet geçeceğim:

4 nisan gecesi doğum yapan bir kedi.. (yani bu pazar 2 haftalık olacak yavrular..)

bu akşam evin içinde çıkış kapısının önünde haddinden fazla şekilde yalvarınca, dayanılamayıp kapı açılmıştır. çünkü ev 1. kattır, sağı solu bahçedir, ormandır, topraktır...

ve aşağı yukarı 1 saattir kedi yoktur... ilk 20 dk dumur olup evin etrafı turlanınca değişik yerlerde rastlandı kediye ama pek bize gelme eğilimi göstermedi. ara ara sokaktan geçiyor hızla. ama epey uzak mesafeler tadında dolanıyor evin etrafında...

ilk akla gelen önlem olarak kedi taşıma kutusu sokağa evin önüne bırakıldı. ve supernatural tadında her yere tuz serpme tarzında kedi maması evin önüne, sokağa felan serpiştirildi..

tırstığım nokta sokakta arada sırada başıboş köpeklerin geçebilme olasılığı... bizim kedide radar sapması yaratır mı diye kıllanmaktayım...

kapıyı açık bırakıp yatabileceğimizi de sanmıyorum bu arada.

kapıya gelirse, tırmıklamasından, miyavlamasından duyarım da (dış kapının hemen duvar simetrisinde uyumaktayım ben.) kalkıp kapıyı açarım diye düşünüyorum..

ana sorularım da şunlardır:

1) henüz 2 haftalık yavruları olan anne, aynı bi insan gibi yavrularını bırakıp kaçabilir mi? bir daha geri gelmeyebilir mi?

2) bu yavrulara annesiz nasıl bakabilme olasılığım mümkün müdür?

3) hadi gece değil de yarın sabah, öğlen geldi diyelim.. o süreye kadar altlarında battaniye olan ve bir kutuda yatan yavrular bu şekilde idare edebilirler mi?

bu arada daha önce aynı kediyle alakalı şöyle bi duyuru girmiştim. belki o da bazı eksikleri kapatmak adına fikir verebilir..
(git: 136251)

 
geri gelir başına iş gelmezse, böyle bazen bırakır giderler beslenmek için. karınlarını doyurmuştur. yarın akşama kadar gelmezse ılık sulu süt deneyebilirsiniz ama kedileri çok ellememeye çalışın, havluyla tutmaya çalışın. geldiğinde yavrularını bulabileceği bir düzenek kurun.
az beklemedim ben mualla hanımı ağlayan yavrularla :)
sabaha doğru gelecektir sanıyorum.
bi de bunlar böyledir, senin verdiğin yemeği beğenmez, gider illa kendi avlanır, bulur, buluşturur. benimki torbasıyla ciğer getirmişti odaya, yavrularına. hay allam.

annesi gelmezse yavruların bakımı çok zor değil ama devamlı bakım isterler, bi kaç saatte bir beslenmek çiş yaptırılmak isterler. biraz zahmetlidir ama olmayacak iş de değil.
  • kediebesi  (17.04.10 02:11:21 ~ 02:15:13) 
Kediniz yeniden çiftleşmek için gitmiş olabilir, "ama olur mu bu yavruları büyütmedi daha" dediğinizi duyar gibiyim ama öyle ne yazık ki ben de 12 yıldır kedi besliyorum ve kendi tecrübelerimden biliyorum. Ben geleceğini sanıyorum ama biz en kötüsünü, yani gelmeme ihtimalini düşünelim. Neyse ki yavrular 15 günlükmüş, eğer daha küçük olsalardı bakımları çok daha zor olurdu. 12 saat filan gelmezse bence bebekleri beslemeye başlayın, ama çok zorlanırlarsa 1 gün de dayanabilirler açlığa...

Ne ile besleyeceğiniz de çok önemli. Bizim içtiğimiz inek sütü içerik bakımından kedi sütünden çok farklıdır ve yavrulara çok ağır gelir, ishal olurlar. O yüzden inek sütü vermenizi pek tavsiye etmem ama hali hazırda elinizde başka bir şey yoksa bir defadan bir şey olmaz diye düşünüyorum. Ancak vereceğiniz süte mutlaka %50 oranında su eklemelisiniz, yani yarısı su, yarısı süt olsun ve mutlaka ılık olsun. Pet shoplarda satılan kedi biberonları var, onlardan alırsanız çok rahatlıkla emzirebilirsiniz bebekleri. Şimdi gelelim doğru olan yönteme, yine pet shoplarda veya veterinerlerde bulabileceğiniz kedi sütü ile aynı içeriği ihtiva eden toz karışımlar vardır, mesela Beaphar adlı markanın KITTY MILK adlı ürünü bunlardan bir tanesidir. Bunu alıp, yine mutlaka yavru kedi biberonuyla birlikte vereceksiniz bebeklere. Biberon zaten ölçeklidir, kitty milk'in üstünde yazan oranlarda içine koyacaksınız ve ılık su ekleyip çalkalayacasınız, yapmanız gereken şey sadece bu. Bebekleri 3-4 saatte bir bu şekilde emzirmelisiniz (gece de dahil) ve mutlaka karınlarına masaj yaparak tuvaletlerini yapmalarına yardım etmelisiniz, çünkü onlar bunu kendi başlarına yapamazlar, normalde anneleri onları yalayarak bunu sağlar. Ben bu şekilde çok yavru büyüttüm, merak etmeyin bir süre sonra hem siz emzirmeye alışıyorsunuz hem de onlar biberondan emmeye alışıyorlar.

Tabii bütün bu anlattıklarım olur da anneleri gelmezse diye, inşallah pisicik bir an önce gelir de bunlara hiç gerek kalmaz. Soracağınız başka bir şey olursa özel mesaj atabilirsiniz, elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım...

Bebişleri sağlıkla büyütmenizi dilerim, hoşçakalın :)
  • marcelle  (17.04.10 09:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.