[]

Fotoğrafçılık hobisi?

Arkadaşlar merhaba. Bir hobi olarak fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyorum. Sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Ne kadar tutar dslr ve gerekli lens, eğitim falan gerekir mi yoksa pdf'le halleder miyim? şöyle başlamadan bana verebileceğiniz tavsiyelere ve linklere açığım. İngilizce türkçe fark etmez.




 
Kendin söylemişsin hobi diye. Öyle aman aman bir eğitim alman veya araştırma yapmana lüzum yok. Yalnız hobi amaçlı bile olsa ekipmanlarının sağlam olması gerekir ki bu da sana epey bir masraf demektir. Börtü böcek veya doğa resmi çekeceğim desen de durum bu, 500 liralık Nikon'larla olacak şey değil.

Deviantart ve fotoğrafçılık üzerine işlerin yollandığı sitelere göz atabilirsin, oradaki prof. fotoğrafçı account'ların galerilerini inceleyebilirsin. ISO, SnapShot, Macro gibi temel fotoğrafçılık terimlerini bilip bunlara riayet etmen de tavsiye olunur.

Tam olarak neyin fotoğrafçısı olmak istediğine karar vererek başlayabilirsin bu hobine, bol şans.
  • Avoiding The Puddle  (07.11.19 14:29:41) 
Fotoğrafçılık dediğin disiplin bir derya... still life mi cekeceksin yoksa doğa mi portre mi buna göre ihtiyaçların degisir


  • all girls dream  (07.11.19 14:35:44) 
Mobil fotoğrafçılık daha iyi bence çanta taşımaya üşeneceksiniz çıkaracaksınız lens takacaksın kirlenecek yağmurda ıslanacak vs vs al bir iphone 11 basic tripod takıl başlangıç için. Daha iyi hem ps expressleyip instaya atmalık.


  • bahoho  (07.11.19 14:46:55) 
ilk adım en iyi makinanın en iyi fotoğrafı çekmediğini bilmek olmalı. bence ikinci el kit lensli orta düzey bir canon eos 600 seviyesi makinana alıp acemiliği atmak iyi olur. daha sonra ilginin hangi konuya olduğunu keşfedince ona göre lens vs seçilir.


  • orpheus  (07.11.19 15:43:56) 
temiz ikinci el bir giriş seviyesi makine al. ingilizcen varsa pozlamanın temellerini öğrenirsin ve ışık hesaplarsın bir kaç saat okuduktan sonra. ama kompozisyon vs ne kadar okusan da olmuyor. daha çok fotoğraf görüp daha çok fotoğraf çekip ve mümkünse iyi bir fotoğrafçı tarafından eleştirilmen gerekiyor. eş dost eleştirince aa ne güzel olmuş diyip geçiyorlar. o seni bir adım öteye götürmez acımasızca eleştirilmen gerekiyor. belki reddit'te falan da eleştiri alabilirsin o da bir yöntem.


  • argent dawn  (07.11.19 17:53:00) 
2.el bir canon 60d veya 70d falan al gec. Ogrenme isini internetten halledersin.


  • stavro  (07.11.19 17:59:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.