[]

telefon tavsiye [xiaomi mi9t vs redmi note 8 pro]

2014'den beri kullandığım iphone 6'ım artık baya zor durumda. bataryasını 2 kere değiştirdim, yine günde 2-3 kez şarj etmeye başladım. ve telefon baya yavaşladı ve geç tepki vermeye başladı.

yeni iphone'ları almaya gücüm yetmeyeceği için artık android'e geçmeyi düşünüyorum. 2500 bandında aşağıdaki xiaomi'nin mi9t ve redmi note 8 pro telefonlarını gözüme kestirdim.

redmi note 8 pro'nun özellikleri daha iyi olmasına rağmen fiyatı daha düşük.

aranızda kullanan veya bilgi sahibi olan varsa bunlardan hangisi alınmalı sizce? bu fiyat bandında başka telefonlarda tavsiye edebilirsiniz.

www.epey.com

 
redmi, xiaomi'nin yan markası. özellik olarak daha iyi değil, ayrıca bir tık daha ağır ve ekran ips.

aradaki farklar için yazdım, değilse bu özelliklerde iphone almak isterseniz hala 2-2.5 katı para vermeniz gerekiyor.

----------
TDK: Ağır
sıfat Tartıda çok çeken, hafif karşıtı:
Kurşun, ağır bir madendir. Taş yerinde ağırdır.

note 8 pro: 200 g (7.05 oz)
mi 9t : 191 g (6.74 oz)
  • angelofdeath  (07.11.19 10:39:34 ~ 11:29:58) 
Redmi note 8 pro aldım çok memnunum. Kamerası çok güzel,şarjı 1.5-2 gün gidiyor.Telefon çok akıcı.Ayrıca mi 9t ye göre bir tık daha ağır değil tam tersi daha hızlı. 64 Gb versiyonu Hepsiburada'dan 2349 TL'ye aldım öneririm.


  • Varolus sancısı  (07.11.19 11:24:15) 
ekran: redminote 8 ips ekran, mi9t ise amoled ekran. burada mi9t önde ve fiyatını yükselten sebeplerden biri bu

işlemci: redminote 8'in helio G90T işlemcisi çekirdek sayısı ve hızı bakımından kağıt üzerinde, mi9T nin snapdragon 730 işlemcisine göre daha iyi görünse de, snapdragon işlemciler uygulama uyumluluğu ve batarya verimliliği açısından daha stabil. denk işlemcilerden snapdragon olanın fiyatı biraz daha yüksek olur
  • freebird5406_2  (07.11.19 12:36:08) 
Şimdi bu iki telefon arasinda kalan bir arkadaşıma hepsinin ideal özelliklerini barındıran mi9 lite aldırdım ki kendisi de gidip inceledi ve mi9 lite'i beğendi çünkü note8pro lcd ips ekran amolede gore bir kısım daha cansız. 9t'de de popup kamera bulunup ve sd kart girişi olmadığından mi9lite hoşuna gitti. Göz atmanızı tavsiye ederim. 179gr, superamoled ekran var, sd kart girişine sahip, ön kamerasi pop up değil ve 32mp, snap710 işlemcisi var.
Illa ikisinden birini alacağım diyorsanız gidip bir elinize alip inceleyin hangisi hoşunuza giderse onu alin birbirlerine bir avantaj dezavantajları yok hangisini alırsanız memnun olursunuz. Mi9t alacaksaniz 128gb alın. Yarından başlamak uzere evofone yüzde 15 indirim yapacak(evofone'un n11 magazasi mistore) kupon da varsa 11.11 indirimi icin bayağı uyguna gelir hem de dist. garantili olur.

  • karacigerim vur kadehlere  (07.11.19 12:39:05 ~ 13:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.