[]

Trafik kazası tazminat

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Yaklaşık 3 hafta önce iş çıkışı saatlerinde kavşakta beklediğim sırada polisten kaçan 17 yaşında ehliyetsiz şahıs, aracıma sürücü tarafından yüksek hızla çarptı. Aracın karoserinin sağlam olması ve emniyet kemeri sayesinde çok ağır bir kazayı ufak bir kırıkla "L3 omurga aksesuar kemiği" atlattım. Sinirlerde de herhangi bir sorun olmadı şükür. His kaybı, felç durumu vs yok.. Kırığın ise çelik bel korse yardımıyla, ortalama 6-8 haftalık bir süreçte kaynayacağını söyledi doktor. Ağrılarım kısmen devam ediyor ve şu an istirahat halindeyim.

Bu süreçte telefonumu sürekli olarak farklı yerlerden tazminat ve sigortadan para almak için danışmanlık hizmeti vermek isteyen firmalar rahatsız ediyor. Ayağa kalkamadığım için bu işlere henüz vakit ayırıp araştırma fırsatım olmadı. Bu sebepten ötürü de arayan kişileri sallıyorum.

Nasıl olacak bu işler?

 
geçmiş olsun. sorunuza cevap değil ama rahatsız etti dediniz diye soruyorum. kim satıyor bu bilgileri? nasıl ulaşıyorlar size? merak içindeyim.


  • sttc  (06.11.19 23:55:34) 
@sttc bilginin kaynağı acil servisler gibi. Bilgiyi ele geçirme şekillerini bilmiyorum ama sadece kazazedelerin iletişim bilgilerine ulaşıyorlar. Arayanların tamamı kaza nasıl oldu, ne zaman oldu, sizde sorun ne gibisinden sorular soruyor. Ücretsiz avukat yönlendirmek istiyorlar yüzyüze görüştürmek için. Farklı bir iş kolu olmuş ama etik değil.


  • clayton  (07.11.19 00:11:39) 
Doğrudan benzer bir olayı yaşayan taraf olarak söylüyorum. bu kişiler bu bilgileri hastanelerden elde ediyor. ölüm/yaralamalı trafik kazası kaydı tutuyor hastaneler. bu kayıtlar sayesinde insanları arayıp sigorta firmalarından para koparma gayretleri var. Evet yasal olarak bir hak doğmuş olabilir ancak bunu mağdurun talep etmesi gerekir. Şöyle; yaşadığınız olay için öncelikle geçmiş olsun ancak tedaviniz sonrası bir şikayetiniz yoksa ve aracınızın maddi hasarını karşı taraftan halihazırda tanzim ettiyseniz bir talebinizin olmaması gerekir. bu avukatlar sizi bulup size hastanelerden %5-10 iş görmez/engelli raporu aldırıp sigorta firmalarına dava yoluna gidiyorlar. kanımca bu raporlar bile şaibeli ve rüşvetle sağlanıyor olabilir. bu sayede size 5-10 bintl para verip sizden aldıkları vekaletname ile sigorta şirketlerinden 15-20 bin belki daha fazlasını almak için uğraşıyorlar.
bu mekanizmayı denetleyen, engelleyen bir yapı olmadığı için bu iş dolandırıcılık boyutuna da varmış durumda. mağdurlardan para alıp dava bile açmadan ortadan kaybolan sahte avukatlar bile duydum :)
varsa bir şikayetiniz karşı tarafın ya da kendi sigorta şirketinizi kendiniz arayıp bilgi edinin.sigorta şirketleri kazadan haberdar ve sizin yaralandığınızı bildiği için yardımcı olacaklardır. şikayetiniz yoksa da hayatınıza devam edin. 5-10 bin tl için 17 yaşında bir haytanın hayatını karartmayın. affeden, bağışlayan olun.
sigorta vb detaylı bilgi için bana ulaşabilirsiniz. tekrar geçmiş olsun.
  • erty_ksk  (07.11.19 08:45:42) 
“17 yasindaki bir hayta” bir insanin olumune de yol acabilirdi! ben olsam direkt dava acardim. guzel bir ders olsun diyecegim ama ders falan da olmaz.


  • xvyz  (07.11.19 12:16:42) 
öncelikle geçmiş olsun. yorumlarda yazılanları okudukça daha da üzüldüm.

arkadaşlar, sigorta şirketleri veya avukatlar olmazsa 17 yaşındaki velet yarın daha kötü olaylarda da yer alabilir. caydırıcı bir ceza gereklidir.

avukatlar ile ilgili yazılan diğer yanlış yorumlara da şöyle bir açıklık getireyim; kazazedelerin bilgilerini araç sigorta şirketi zorunlu olarak bildirmektedir. yaralanma durumu da olduğu için kamu davası olma ihtimali de göz önünde bulundurulur. ve ne yazık ki ülkemizde dava açma hakkı olduğunu bilmeyen ve canıyla uğraştığı için bu işlere akıl yoramayan tonlarca insan var. avukatlar da bu insanların hakkını arıyor ve koruyor sigorta şirketleriyle birlikte ki 17 yaşında ehliyetsiz şekilde trafiğe çıkan ve çıkarttıran daha dikkatli davransın böyle süreçlerden sonra.

o yüzden gönül rahatlığıyla bir avukatla anlaşıp dilekçe takip, yanlış oldu kabul görmedi vs. ugrasmayın, kafanız ağrımasın. avukat ve sigorta şirketi takip etsin durumu, siz de kendi işlerinize kafa yorun. herkes kendi ekmeğini yesin.
  • datlu  (07.11.19 13:06:15) 
üstteki arkadaşa katılıyorum.

hakkınızı savunmanızı dilerim.


mesaj attım.
  • konsomatrix  (07.11.19 22:22:41 ~ 22:23:13) 
üstteki arkadaşa katılıyorum.

hakkınızı aramanızı dilerim.

mesaj attım.
  • konsomatrix  (07.11.19 22:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.