[]

0 derecenin altında bisiklet sürmek (bisiklet severler yardım!)

selamlar herkese,

nordik ülkelerden birinde yaşıyorum. burada bisiklet sürmek iyi güzel ama hava soğuyup sıcaklık sıfırın altına düşünce arka fren donuyor. bu iki defa başıma geldi. geçen sene hava -8 iken dondu, belim çıktı geri taşıyacağım diye eve (burada bisiklet hırsızlığı çok yaygın, gerçi donmuş bisikleti kim çalacak ama olsun).

ama bugün artık -3'te de aynı şeyi yaşayınca kalıcı bir çözüm bulmalıyım diye düşündüm. yabancı kaynaklarda çok net bir şey yazmıyor, bazısı triflow sıkın fren kablolarına diyor, bazısı fren kaliperini örterek çözüm buldum diyor (aynı kişi kablolar da bir şekilde örtülebilir demiş.) var mı bu işin bir hal çaresi?

 
Frenin donması ne demek? Ne donuyor tam olarak?


  • diffarentiationation  (06.11.19 22:35:48) 
hidrolik fren yok mu bisikletler için? hidrolik yağlardan (yağın cinsine göre) -20 veya -35 de donan yağlar mevcut.

@diffarentiationation fren telinin ( telin içinde olduğu kılıf diyeyim) içine kar/yağmur suyu girer olmadı, ardından gece gelen ayazla içindeki su donar, fren teli çalışmaz hale gelir en basitinden.
  • selam  (06.11.19 22:53:04 ~ 22:55:09) 
v fren mi ya da hidrolik mi? ona göre çözüm bulunur ama tahminim v fren.


  • biergarten  (06.11.19 22:53:52) 
v fren yahut hidrolik fren konusunda hiçbir fikrim yok :) gerçekten -binme dışında- acemisiyim işin.


  • dalaylamaninkabri  (06.11.19 23:48:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.