[]

Bir freelancerın erken kalkmasına gerek var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir işsiz olduğum için iş bulana kadar freelancer olarak ilerlemek istiyorum. Serbest çevirmen olarak çalışıyorum ve çok istediğim bir alanda faaliyet gösteren bir firmayla daha yeni anlaşma sağladım. Önümüzdeki zamanlarda iş vermeye başlarlar.

Ama ben gece çok geç saatlerde yatıyorum ve öğleden sonra kalkıyorum. Zaten gelen işleri falan da daha çok geceleri yapıyorum. Şimdi firma mail atar, Whatsapp' dan yazar ve ben geç kalktığım için geç görürüm. Sizce firma geç cevap verdiğim için falan bozulur mu veya sorun yaratır mı? Mesela bugün saat 7:30' da mail atmış firma. Bense 15:30'da falan okudum. Yani acil bir şey olursa sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Artık erken kalkmaya başlasam mı? Aramızdaki diğer freelancerların durumlarını da öğrenmek isterim. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 
Sadece freelance değil kalitrli bir yasam icin erken kalkmaya alis bence mutlaka. Herkesin erken kalkmaya ihtiyacı var.


  • stavro  (06.11.19 18:58:09) 
Bu konuda yillarin tecrubesiyim diyebilirim.

Ve evet, erken kalkmak bu isin baslica kurali. Sadece musteriye olan sorumluluktan degil, genel disiplin ve pozitif hissiyat icin mutlaka erken kalkmalisin.

Bu arada musteriler de buna cok onem verir, bu konuda bizzat geri donus aldim.

Sabah 8'de is basi ;)
  • msb  (06.11.19 19:16:27) 
şirkete ve işe göre değişebilir ama genelde sorun olmaz. mesela o şirket dünyanın dört yanından freelancerlar ile çalışıyorsa saat kavramı olmaz, yani senden anlık acil bir şey istemez. bize en kötü ihtimalde bile 3 gün süre veriliyor. zaten freelancer olmanın anlamı da biraz o, eğer 9-6 çalışacak adam arasalar freelancer ile çalışmazlar. disiplin ayrı bir konu.


  • bezgin adam  (06.11.19 19:19:42) 
ne is yaptigin farketmez, hergun ogleden sonra kalkiyorsan kendine bir cekiduzen vermen lazim.


  • cooperr  (06.11.19 19:35:52) 
7:30'da atilan maile 15:30'da bakmak kimbilir saat kacta donmek sorun yaratir. Adamlarin isi gucu var.

Zaten oyle universite hazirlik ogrencisi gibi hayat gecmez.
  • hot potato  (06.11.19 19:38:45 ~ 19:40:01) 
Öğleden sonra uyanan insanı ciddiye almam.


  • allah yazdiysa bozsun  (06.11.19 21:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.