[]

İş yıl dönümüne 25 gün kala işten çıkarılmada kıdem ve ihbar nasıl oluyor?

Bu ay sonunda 3. yılım dolacak ve şirket şimdi işten çıkarmak istiyor. Hatta sen 6 hafta önce istifa etmiş gibi yap biz sadece kıdem ödeyelim diyor.

Şimdi işten çıkarıldığımı bana bildirir ve ihbarı da ödeyerek çıkaralım derlerse, 3 yıl dolmadığı için kıdem ve ihbar 2 yıldan mı hesaplanacak?

Yoksa, Şimdi işten çıkarıldığımı bildirirlerse, 6 hafta ihbar süresi dahil edildiğinde 3 yılı dolacağı için kıdem ve ihbar süresi 3 yıl üzerinden mi hesaplanacak?

Eğer bu şekilde oluyorsa, 3 yıl dolduğunda yeni yıldan kazanılacak izin de talep edilebiliyor mu?

 
Yok, zaten onu yapmaya niyetli değilim. Bence usulüne uygun olarak çıkış işlemi yapsınlar.
Ben sadece hak ettiğim bir şey varsa üstüne yatmasınlar diye bakıyorum.

  • seen sea  (06.11.19 13:45:41) 
1) Kıdem tazminatın 2 yıl 11 ay üzerinden hesaplanır

2) Sana ihbar tazminatı vermek istemiyorlar. Seni ya 6 hafta çalıştıracak ya da hemen çıkarmak istiyorsa onun parasını verecek

3) 6 hafta önce istifa etmiş gibi yap teklifini sakın kabul etme, hele ki istifa dilekçesi sakın verme. İşsizlik maaşından faydalanamazsın, kıdem ve ihbar tazminatını alamazsın.

4) Ne yazık ki 3. seneyi doldurmadan izin hakkın gelmiyor, çakallar ona kadar mı hesap etmişler.


Çıkış koduna da dikkat et, hangi madde ile çıkış yapacaklarını sor. Senin durumuna en uygun olanı "4 : Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi"
  • kimlanbu  (06.11.19 14:04:55) 
simdi size yazili bir ihbar vermeleri lazim. ben bunu hatirliyorum. bunu verdikten sonra 6 haftalik sureciniz var. su gune kadar vermedilerse zaten vermeleri halinde 6 hafta koyunca is 3 yili dolduruyor. kidem tazminati nasil hesaplaniyor bilmiyorum. yil yil hesaplaniyorsa artik 3 yil olacaktir diye dusunuyorum. yani sana ihbar vermedilerse su an. yazili olarak. seni 6 haftadan once isten cikarma durumlari yok. yoksa ihbar tazminati da oder. eger cikartmazlarsa kidemini de 3 yildan hesaplamak zorunda kalacaklar islerine gelmiyor. benim bildigim kidem tazminatina ihbar ekleniyor. cunku sen o zamanda da isverene calisiyorsun.
siz bu 6 hafta boyunca gunde 2 saat is arama hakkina sahipsiniz. ve bu surelerde calisirsaniz her saat basina aldiginiz saat ucreti kadar bir daha ucret alirsiniz.

kurallar ne ise onu yap. kendi kendine istifa falan verme kendin cikmiyorsun. cikis koduna da arkadasin dedigi gibi bak. baska koddan vermesinler. sebepsiz cikartiyorsalae zaten 4-8 ay arasi tazminat aliyorsun.
  • turbo sadık  (06.11.19 14:17:18) 
25 gun kala cikarsan 3. Yilin izin hakkini alamazsin.


  • oscar  (07.11.19 04:52:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.