[]

Yaban mersini ama tam değil, ne yapmalı?

Marketlerde ufacık paketler 12-13 lira ya, bugün Kadıköy'de manavda kiloyla yaban mersini görünce "ooo gelsin bluberry pancakeler" diye gittim yarım kilo aldım, sapından yaprağından ayıkladım, yıkadım. Ağzıma iki tane attım ki böyle içi çekirdekli, tadı mayhoş, neredeyse kakule gibi bi tuhaf; markettekiler böyle değildi :/

Niye böyle ki bu? Dondurup tatlıya keke kullanma hayallerim yıkıldı. Şimdi çöp mü bunlar? Durduğu yerde olgunlaşmaz di mi? Reçeli, kompostosu falan yapılır mı, kullanan deneyen var mı?

Edit: www.dropbox.com
www.dropbox.com

 
-Hala pancakete kullanılabilir. Pişince biraz daha tatlanır. Hayaller yıkılmasın.
-Çöp değil.
-Olgunlaşmaz.
-Reçel olur, süper olur.
  • heritage  (06.11.19 01:10:12) 
fotografını paylasırsan bişeyler söyleyebilirim. www.google.com


  • art vandaley  (06.11.19 02:46:07) 
@art vandelay, şimdi gördüm cevabı, öğle arasında paylaşmaya çalışacağım, teşekkürler :)


  • kobuzchu kiz  (06.11.19 07:17:55) 
Hocam onları güzelce kurutup kışın çay yapabilirsin. Ama kuşburnu ile falan katman gerekir. Kış çaylarına güzel aroma katıyor.

Bunun dışında şekerle kaynatıp şerbetli bir içecek yapıyor bir tane çalışma arkadaşım. Çok lezzetli oluyor. Hatta küçük çocuğu için yapıyordu bayağı faydalı imiş söylediğine göre. Bizimkiler kendiliğinden yetişen ve kimsenin toplamadığı bir yerde kilolarca topluyorlar o sebeple para da vermiyorlar.

Edit: hocam yeni bir şey daha öğrendim yaşken30 dakika falan kaynatıyorsun. Sonra soğutup içine bir miktar şeker atıp içebilirsin. Hafif mayhoş bir tadı var ama ben sevmiştim.
  • kraldan cok kralci  (06.11.19 09:05:08 ~ 09:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.