[]

Fransa Vize

Selam Schengen vizesi canavarları,

Fransa'da (5 aylık oturumum kaldı) yaşıyorum, annem ile ablamı yılbaşı için buraya getirmeye çalışıyorum. Şimdi annem ev hanımı, ablamda özel bir şirkette çalışıyor. Zamanın kısıtlı olması sebebi ve annem ablamın bu işlerde daha önce uğraşmaması sebebi ile bütün iş bana kaldı. ben de daha önce hiç schengen almadım. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1)Annem için ben veya babam sponsor olabilir mi? Ablam ise 10 yıldır çalışıyor ama bankada hiç parası yok sadece üstüne araba var bunun için napılabilir maaş bordrosu dışında kredi kartı olur mu mesela (Ayrıca ben bugün bir miktar para gönderdim ama anlaşılır galiba durumu vizede)

2)Şimdi yılbaşında gelmek istiyorlar ama herhangi bir durum olur sa 1 ay da sarakbilir schengen verince 90 günlük verilir mi yoksa uçak rezervasyonunda gözüken tarihler ararsında mı verirler vizeyi mesela 10 günlük ?

3)Ablam özel bir şirkette çalışıyor şimdi bazı siteler de imza sirküleri vergi levhası gibi şeyler yazılmış bunlar olması gereken belgeler dimi yoksa internet kirliliği mi? (Annem için bu süreç nasıl işleyecek ev hanımı sonuçta)

4)pasaporta bugün başvuruldu e devletten pasaport numarası çıkınca pasaportun gelmesini beklemeden vizeye başvrabilirmiyiz?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden

 
1. Evet babanin mal varligini/parasini gosterebilirsiniz. Annenin hic mi bir seyi yok?

2. Daha once almadilarsa buyuk ihtimalle uçak rezervasyonunda gözüken tarihler ararsında verirler vizeyi mesela 10 günlük (verirlerse)

3. Araci firmadan veya direk konsoloslugun kendisinden tam olarak ne belgesi istendigini ogrenebilirsiniz. Benim zamanimda isverenden mektup isteniyordu mesela.

4. Bunu ilk defa duyuyorum.
  • hot potato  (05.11.19 23:27:46 ~ 23:39:00) 
@hot potato,
Teşekkür ederim ilk olarak cevap yazdığınız için,
Evet annemin üstüne hiç bir şey yok, Sizce şans epey düşükmü bu konuda ben de buarada geçci çalıştığım şirket vasıtası ile davetiye gibi bir şey yollasam etksi olur mu?
  • retarder  (05.11.19 23:37:43) 
Sans dusuk diyemem. Bence belgeleri orada yazdigi gibi eksiksiz sunarsaniz buyuk ihtimalle alirsiniz. Muhtemelen niyet mektubu istiyorlardir, orada da yazilacak iste "su sirkette calisan, su adreste ikamet eden oglumu/kizimi ziyaret etmek istiyorum su tarihler arasinda. ziyaretimiz boyunce onun evinde konaklayacagiz" diye.

Ek olarak senden de buna paralel bir mektup iletilmesi gerekir mi faydali olur mu bilmiyorum. Sirket senin annen icin davetiye yollamaz sanki ama yollarlarsa eklesinler dosyaya neden olmasin.

edit: "Benim zamanimda isverenden mektup isteniyordu mesela" dedigim sey ablanin isvereni.
  • hot potato  (05.11.19 23:41:19 ~ 23:44:59) 
1) Olabilirsiniz. Ablana toplu degil de parça parça gönderebilirsin. Kredi kartını da göster fazla belge göz çıkarmaz.

2) Belli olmuyor. İlk vize alışları olduğu için o tarihlerde vermeleri muhtemel. Uçak biletinin alınmış olması pozitif bir etken.

3) İnternet kirliliği değil. Şirketinden ülkeye göre üç veya altı aylık imzalı maaş bordrosu, şirketin imza sirkülerinin, vergi levhasının, faaliyet belgesinin kopyalarını alması gerek. Ev hanımı için bunlar gerkemiyor ev hanımı/çalışmayanlar için gereken belgeler ayrıca yazıyor.

4) Başvuruda pasaportu vermek zorundasın. Başvuru formunda da pasaport numarasını belirtmek zorundasın.

5) Dilekçe verirlerse pozitif bir etken olur. XXX isimli annemle/ablamla şu şu sebeplerden seyahat etmek istiyoruz. Rotamız da budur diye gunluk ayrıntılı gezi planı koymanın faydalı oldugunu gordum simdiye kadar.

Bir de ben sorayım. Bu süreçlerle hiç muhatap olmadan Fransada oturum nasıl aldın? Daha önce Schengen ile hiç gitmemiş miydin?
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.11.19 09:52:29 ~ 09:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.