[]

enpara ve güvenlik

Selamlar. Yakın zamanda başka bir bankadan olan orta yüksek limitli kartını iptal edip enpara kartına geçmeye karar verdim , işlemler başladı mevduat hesabı açıldı sıra kredi kartı başvurusuna geldi falan, buraya kadar sıkıntı yok.

Fakat internette araştırınca özellikle enpara kullananların kimlik ve adres bilgileri de kullanılarak organize dolandırılmaya çalışıldığını okumaya başladım, atm sistemleri de yazıldığı gibi diğer bankalar kadar güven vermiyor. Özellikle internet ve cep şubesi güvenlik adımları da çok zayıf, cihaz limiti giriş uyarısı falan yok, sanal kart hizmeti de yokmuş baktım.

Kredi kartını günlük alışverişler ve taksit için istemiştim, zor biriken az bir mevduatımı da buraya kaydırmayı düşünüyordum, ama mevcut durumda acaba hata mı ediyorum? Bu güvenlik zaafiyetleri başıma iş açar mı, okuduklarımdan sonra kafam pek rahat değil, tavsiyelerinize açığım.
Teşekkürler

 
Enparanın verdiği faiz oranlarını HSBC, TEB vs. bankalar da vermeye başladı. Ben şahsen enparaya hiç güvenemedim.


  • kanlakarisikyagmur  (05.11.19 12:26:21) 
enparayı fırsatlarından dolayı yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum ama

1 kere kredi kartımdan alışveriş denendi, abd'den dolar ile(limitim olmadığı için beceremediler ama olsaydı geri alabilir miydim o parayı bilmiyorum)
1 kere atmden para kartla işlem yaptıktan 2 dk sonra para kartımla online alışverişler denendi ve telefonuma onay smsleri gelmeye başladı. (3 kere falan)
Para kartı anında iptal ettik yenisini 3 haftada gönderdiler kaç kere aramama rağmen
yeni gelen para kartın 2. haftasında çipi bozuldu.
velhasıl enparayı bırakmama çok az kaldı, üşenmesem çoktan başta bankaya geçmiştim. gerçekten güvenlikle ilgili sıkıntıları var bence
  • ofelia  (05.11.19 12:34:31) 
Temel bankacılık işleri için işe yarar ve basit bankacılık hizmeti sağlamaktadır. Bankalarda olan binbir türlü çakallık yok.

Güvenlik önlemi olarak maalesef sanal kart hizmetleri yok buna karşın kredi kartını internete açıp-kapama seçeneğini öneriyorlar. Diğer seçenekleri de bildirimler, kısıtlamalar öneriyorlar.
  • murtiii  (06.11.19 00:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.